A lengyel élvonalból Csíkszeredába


Argentin támadót igazolt az edzőtábor utolsó napján az FK Csíkszereda.

 A tervek szerint az FK Csíkszereda másodosztályú labdarúgócsapata a ciprusi edzőtábor utolsó előtti napján a görög élvonalbeli pontvadászatban szereplő Arisz Szaloniki ellen kellett volna pályára lépjen, ám a kedvezőtlen feltételek miatt a szakmai stáb sérülésveszélyre hivatkozva nem vállalta a megmérettetést.

Meccs helyett viszont így is szolgálhatunk hírekkel miután egy argentin csatárral sikerült egyezségre jutnia a klub vezetőségének. Csíkszeredában folytatja pályafutását ugyanis a lengyel első osztályban szereplő Górnik Zabrze labdarúgócsapatának argentin csatára.
 
A 23 éves Juan Francisco Bauza, Argentínában született Gualeguaychú városában és a C.A. Colón csapatánál kezdte profi pályafutását, ahol előbb a második számú együttesben szerepelt, majd a CD Juventud Unida, a Gye Mendoza következett, mígnem 2019 júliusában a lengyel Ekstraklasaban szereplő Górnik Zabrze keretében találta magát. A lengyel első osztályban 6 meccsen kapott lehetőséget, de a lengyel kupában is játszott egy találkozót. Mint, ismert a második ligás FK Csíkszereda a ciprusi edzőtábor során megmérkőzött a Górnik csapatával (1–4), akkor merült fel Juan Bauza neve, aki ráadásul gólt is rúgott az FK-nak.
 
Hosszas tárgyalások után sikerült megegyezni a játékossal, aki ma délután aláírt és csatlakozott a kerethez. Az FK péntek délelőtt még edz egyet Cipruson, majd ezt követően indulnak haza.
 
Fotó: fkcsikszereda.ro
 

A rovat legfrissebb hírei