Kiütötte a negyediket a Szatmárnémeti VSK


Helyreállt a rend a tabellán, a szatmáriak felzárkóztak a Sepsi mögé.

Megnyerte első, elhalasztott bajnokiját a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda-csapata, Mauro Procaccini együttese ezzel vissza is vette a második helyet a bajnoki tabellán a Sepsi mögött.

A VSK – Targoviste mérkőzést még a középcsoport negyedik fordulójában kellett volna lejátszani január legvégén, ám a szatmári keretet sújtó betegséghullám miatt akkor a Szamos-parti város csapata halasztást kért. És kapott. A találkozót pénteken, a Román Kupa négyes döntője miatti bajnoki szünetben pótolták Szatmárnémetiben – és amint az várható is volt, fölényes hazai győzelmet hozott: a VSK 86-56-ra nyert.

3.56 perc – ennyi ideig tudták tartani a lépést a vendégek, ekkor 4-4-et mutatott az eredményjelző. Innentől kezdve folyamatosan a szatmáriak vezettek, fölényük egyre csak nőtt. Az első negyedet 21-10-re, a másodikat alig 20-19-re nyerték meg, ám amit a harmadikban műveltek Bernice Mosbyék, az felér egy kisebb mészárlással: 31-13-ra hozták a játékrészt. Ezek után igazán belefért a végére egy 14-14-es döntetlen…

Nem kevesebb, mint öten jutottak tíz dobott pont fölé a hazaiak közül, Mosby 16, Alina Podar 15, Laurin Ervin 12, Carla Popescu 11, Maja Milkovics pedig tíz pontig jutott, míg Oláh Andrea 8-ig. Ami talán ennél is fontosabb, az alapemberek közül senkit sem kellett kifacsarni, Procaccini szinte mindenkinek bizonyítási lehetőséget biztosíthatott. Ezt mutatja nem csak a pontszerzők magas száma (10-en eresztettek el legalább egy pontos dobást), de az is, hogy Podar 30 percét leszámítva senki sem töltött 22 percnél többet a parketten.

Győzelmükkel a szatmáriak két pontra megközelítették a 18 pontos listavezető Sepsit. Amely együttessel február 25-én pótolják az elmaradt bajnokit. A harmadik helyen a szintén 16 pontos Arad, a negyediken pedig a 13 pontos Targoviste áll jelenleg, megelőzve az egyaránt 12 pontos Kolozsvárt és Brassót.

 

A rovat legfrissebb hírei