Hetedikre győzelem


Kitűnő emberelőnyös játékának köszönhetően magabiztos sikerrel tért vissza a helyes útra a Csíkszeredai Sportklub.

 A felsőházban és az alsóházban is mérkőzéseket tudtak le a jégkorong Erste Ligában. A felsőházban közvetlen riválisok találkoztak Csíkszeredában, ahol a Sportklub a Debreceni DEAC-ot fogadta.

Az első perceket pontatlan, tapogatózó játék jellemezte, egészen az 5. percig, amikor Essery kiállítását Vesutkin váltotta gólra. A DEAC ekkor egy kicsit feljebb kapcsolt, Molnár helyzeteinél kellett védenie Szamankovnak. Oda-vissza játék folyt, a legnagyobb helyzetet a vendégek hagyták ki a 18. percben, Izacky a vasat találta el. A harmad végén Brophey ült ki a büntetőpadra, de a Debrecennek nem sikerült lövésig jutnia.
 
A második harmad elején a Hetényi lepkéséből kipördülő korongok okoztak izgalmat, majd a 23. percben Pyett duplázta meg a hazaiak előnyét. A visszatérő Papp Szabolcs nagy mentése megakadályozta a vendégek szépítését, majd Rokaly Szilárd percei következtek: a 29. percben Graaskamp, a 35. percben Kiss kiállítását váltotta gólra két remek lövéssel.
 
Az utolsó játékrész szintén gyors hazai góllal indult, a 42. percben Vesutkin ütötte be Fodor passzát. Jött is a debreceni kapuscsere, Gönczi állt be. Az 51. percben ismét előnybe került a hazai gárda, amit Taratukhin használt ki. A következő emberelőnyt már elrontották a kék-fehérek, s az 56. percebn Izacky kilépett egy eladott koronggal és szépített.
 
A sikerrel Sportklub egy ponttal megelőzte a 9 pontos Debrecent és feljött a felsőház negyedik helyére 10 egységgel.
 
Az alsóházban a második Újpest a harmadik Fehérvári Titánokat fogadta, mondhatni tétnélküli meccsen. Az Újpest kezdett aktívabban és a 6. percben a vezetést is megszerezte Di Diomete révén. Aztán a Fehérvár kapott esélyt, mert kettős fórban is támadhatott, de ezzel nem tudott élni. Duschek a folytatásban is jól védett.
 
A Titánok a második felvonásban sem tudtak betalálni, az UTE pedig Benk révén növelte a különbséget. A vendégek A 44. percben szépítettek fórban, Zion volt eredményes. Ez izgalmassá tette a meccset, mindkét oldalon volt helyzet bőven. A végén a Fehérvár a kapuslehozatalt is bevállalta, de Di Diomete üreskapus gólja eldöntötte a három pont sorsát.
 
Az UTE egy ponttal áll a Gyergyó mögött az alsóházi tabellán.
 
Erste Liga, felsőház
Csíkszeredai Sportklub – Debreceni DEAC 6–1 (1–0, 3–0, 2–1)
Gólszerzők: Vesutkin (5., 42.), Pyett (24.), Rokaly Sz. (29., 35.), Taratuhin (52.), illetve Izacky (56.).
 
Az állás: 1. Dunaújvárosi Acélbikák 13 pont / 5 mérkőzés, 2. Ferencváros-Telekom 13/5, 3. Brassói Corona 12/7, 4. Csíkszeredai Sportklub 10/7, 5. Debreceni DEAC 9/6.
 
Erste Liga, alsóház
Újpest – Fehérvári Titánok 3–1 (1–0, 1–0, 1–1)
 
Az állás: 1. Gyergyói HK 20/6, 2. Újpest 19/6, 3. Fehérvári Titánok 13/7, 4. Hokiklub Budapest 5/7, 5. Schiller-Vasas HC 4/6.
 
Fotó: Csíkszeredai Sportklub / facebook / Pál Zoltán

A rovat legfrissebb hírei