Gyergyói HK: alsóházi elsőség


A meccs felénél még 0–0 volt az állás, ám utána remekeltek a hazaiak, leginkább emberelőnyben.

 Ha nyer a Gyergyói HK akkor behúzza a jégkorong Erste Liga alsóházát, ha viszont az Újpest nyer, akkor a lilák kerülnek helyzeti előnybe. Ugyanakkor formalitás csak az első hely, hiszen nem ez dönt a rájátszásban, hogy kit kaphatnak ellenfélnek. Márpedig a GYHK és az Újpest is kéz a kézben jutott be a sorozat idei rájátszásába.

Ez a fajta tétnélküliség pedig meg is látszott az összecsapáson, hiszen a felek meglehetősen takaréklángon égtek, ami némiképp érthető is volt. Nem mondhatni, hogy nem kellett egyik csapatnak sem a győzelem, hiszen helyzetekig, ziccerekig el-el jutottak a felek, de a úgy a hazai oldalon, mint a vendégoldalon a vas megálljt parancsolt.
 
Az események a meccs második felére pörögtek fel. A 36. percben a meccs első emberelőnyét gólra váltotta a GYHK miután Valdix lövésébe Tendler ért bele nagyon finoman. Alig fél percen belül kettő volt közte, miután Antal Zsombor is betalált Márkusnak, megszerezve szezonbeli első Erste Ligás találatát. A záró felvonás közepénél Vorobjeven volt a sor, hogy villanjon, amolyan jó az öreg a háznál alapon. A GYHK tavalyi házi pont és gólkirálya négy percen belül két gólt szerzett, hogy a végeredményt az utolsó másodpercekben Tendler állítsa be egy újabb előnyös góllal.
 
Ezzel pedig eldőlt, hogy az alsóházat a GYHK behúzza, míg a második helyen az Újpest, a harmadikon pedig a Fehérvári Titánok végeznek, akik a nap másik összecsapásán 3–0-s előnytől buktak szétlövések után a Vasas vendégeként.
 
Erste Liga, felsőház
Ferencváros-Telekom – Dunaújvárosi Acélbikák 11–4 (4–1, 4–1, 3–2)
 
Az állás: 1. Ferencváros-Telekom 16/6, 2. Dunaújvárosi Acélbikák 13 pont / 6 mérkőzés, 3. Brassói Corona 12/7, 4. Csíkszeredai Sportklub 10/7, 5. Debreceni DEAC 9/6.
 
Erste Liga, alsóház
Gyergyói HK – Újpest 5–0 (0–0, 2–0, 3–0)
Gólszerzők: Tendler (36., 60.), Antal Zs. (36.), Vorobjev (48., 52.)
 
Schiller-Vasas HC – Fehérvári Titánok 4–3 (0–3, 0–0, 3–0, 0–0, 1–0) – sz.u.
 
Az állás: 1. Gyergyói HK 23/7, 2. Újpest 19/7, 3. Fehérvári Titánok 14/8, 4. Schiller-Vasas HC 6/7, 5. Hokiklub Budapest 5/7.
 

A rovat legfrissebb hírei