Majdnem elszórakozták előnyüket hazai pályán az erdélyiek


Románia és Csehország két-két csapata jutott be a legjobb nyolc közé.

Azok után, hogy három gólos előnnyel várta a Challenge Kupa nyolcaddöntőinek visszavágóját a Potaissa Torda férfi kézilabda csapata, az erdélyi gárda majdnem elszórakozta fórját hazai pályán a BSV Bern együttesével szemben. Tálas Huba, Thalmaier Roland és Szőke Marius együttese ugyanis a svájci 36-33-as győzelem után hazai pályán 35-33-ra kikapott a berniektől.

A vendégek kezdték jobban a találkozót, hat perc után már három góllal vezettek, ami 9-13-nál négyre is megnőtt. Ezt követően többek között Szőke duplájával és Tálas góljával a hazaiak 15-14-re fordítani tudtak, ám Marius hiába szórt újabb két gólt a szünetig, a pihenő alatt 19-18-as svájci előnyt jelzett az eredményjelző tábla.

A szünet után továbbra is a vendégek irányították a játék menetét, szinte végig három gól körüli volt az előnyük, jogosan bízhattak tehát a továbbjutásban. A svájci álmoknak Razvan Pavel vetett véget, aki 9 másodperccel a vége előtt beállította a végeredményt, 35-33-ra csökkentve a tordai vereség arányát.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a vendégek vezére, a 10 gólig jutó Matthias Gerlich volt, a hazaiaknál pedig a 9 gólos Szőke volt a legtermékenyebb. Tálas 3, Thalmaier egy góllal járult hozzá a továbbjutáshoz.

A Challenge Kupa negyeddöntőjének mezőnyében két román és két cseh csapat is található. A Torda mellett bejutott a legjobb nyolc közé ugyanis a CSM Bukarest is, a csehek pedig a Dukla Prága és a HCB Karvina csapatainak szoríthatnak a továbbiakban. Bejutott a legjobb nyolc közé továbbá a görög AEK Athén, az izlandi Valur, a dán Halden Topphandball és az orosz HC Victor is.

A negyeddöntőket március 21-én és 29-én vívják.

fotó: facebook.com/potaissaturda

A rovat legfrissebb hírei