Lisszabonban ért véget az udvarhelyi mese


A nagy menetelés végére elfogyott az erő az ISK-SZAK csapatából.

Szenzációs menetelés végére tett pontot vasárnap este a Sporting Lisszabon férfi asztalitenisz-csapata, amely a hazai visszavágón is legyőzte a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK csapatát az Európa Kupa negyeddöntőjében 3-2-re. Ezzel pedig a lisszaboniak kettős győzelemmel jutottak be az elődöntőbe, tekintve, hogy Székelyudvarhelyen 3-1-re nyerni tudtak, számol be a szekleyhon.ro portál.

A továbbjutás kérdése villámgyorsan eldőlt, hisz az első két mérkőzésen Quadri Aruna (fotó) és Diogo Carvalho szettveszteség nélkül, egyaránt 3-0-ra legyőzte Sebastian Losót és György Szilárdot, ezzel bebiztosítva a zöld-fehérek továbbjutását.

Cservik Krisztián ennek tudatában már felszabadultan játszhatott, le is győzte 3-0-ra Paulo Riquelmét, majd György Szilárdot is győztesként köszönthették társai, miután Aruna egészségügyi okok miatt kénytelen volt feladnia a mérkőzést.

A mindent eldöntő, ötödik mérkőzésen Carvalho (aki délelőtt még a portugál nyílt bajnokságon is asztalhoz állt, mi több, nyert is párosban) szintén szettveszteség nélkül verte Losót, így a Sporting kettős győzelemmel jutott be az elődöntőbe.

Ám György István tanítványai is büszkék lehetnek magukra. Nem csak a remek menetelésük miatt, hanem azért is, mert tisztességgel helyt álltak a náluk jóval nagyobb játékerőt képviselő Sportinggal szemben.

fotó: 

A rovat legfrissebb hírei