Zsinórban harmadszor kupagyőztes a Sepsi-SIC


Az első negyedben még 10 pontos hátrányban voltak. Innen sikerült fordítani.

Rendhagyó módon ezúttal is Sepsiszentgyörgyön a Sepsi Arénában rendezték a női kosárlabda Román Kupa négyes döntőjét, amely végső győztese a rendező Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC és a FCC Baschet Arad csapatai közül került ki.

Előzetesen minden érv az mellett szólt, hogy a házigazda zöld-fehérek könnyedén fogják behúzni zsinórban a harmadik kupagyőzelmüket – összességében az ötödiket.

Az aradi csapat azonban jobban kezdte a döntőt, a címvédő Sepsi-SIC komolyabb ellenállásba ütközött, mint amelyre lehetett volna gondolni. A fegyelmezetten védekező aradiak pedig kihasználták, hogy többet hibáztak a háromszéki játékosok, és Jefimija Karakasevic vezényletével 10 pontos előnyt építettek ki (14–24). A folytatásban Jelena Vucetic pályára lépése lendületet hozott a hazai oldalon, a montenegrói irányító találatával megkezdték a felzárkózást, majd a 14. percben átvették a vezetést (28–27). Ezt követően Rebecca Tobin és Kristina Topuzovic is elkapta a fonalat, ennek köszönhetően nőtt a pontkülönbség is. Az aradi kispadnál kialakult kisebb cirkusz után, Andra Mandache és Demeter Nóra magabiztosan értékesítette a megítélt büntetőket, a szünetben pedig 13 ponttal vezettek (49–36).
 
A harmadik játékrészben ismét akadozott a hazaiak támadójátéka, ezt kihasználva a Maros-parti gárda faragott hátrányából, azonban Vucetic visszaállította a megnyugtató különbséget. A harmadik negyedet az aradi csapat nyerte egy ponttal, viszont Zoran Mikes együttese így is kényelmes előnnyel várhatta a záró játékrészt (63–51). A negyedik felvonásban is folytatódott a kiegyensúlyozott küzdelem, és miután Dora Ardelean kétszer is eredményes volt a hárompontos vonal mögül, az aradi lányok előtt ismét felcsillant az esetleges fordítás reménye (69–63). Ezt megakadályozva a legjobbkor jött Chrissy Givens, aki szintén távolról talált a gyűrűbe, majd Mandache és Tobin is pontosan célzott, találataikkal pedig bebiztosították a győzelmünket.

A Sepsi-SIC csapata ezzel zsinórban harmadszor hódította el a Román Kupát, míg összességében ötödjére. A döntő legértékesebb játékosának Rebeca Tobint választották, aki 11 pontja mellett 18 lepattanót is begyűjtött.

Román Kupa, döntő
Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC – FCC Baschet Arad 80–67 (14–24, 35–12, 14–15, 17–16)
Sepsi-SIC:
Orbán 2, Mandache 24/3, Gödri-Părău 3, Givens 10/3, Tobin 11. Cserék: Pašić 5/3, Demeter 5, Cătinean, Mîrne-Nagy, Vučetić 14/3, Topuzović 6/6, Kovács. Vezetőedző: Zoran Mikes.
Arad: Webb 6, Karakasevic 14/12, Pop 2, Ardelean 9/6, Hadzovic 9/3. Cserék: Mercea, Akathiotou 2, Bartók 2, Fodor, Ciotir, L. Neagu, Robinson 23/3. Vezetőedző: Manuel Rodriguez.

Fotó: Sepsi-SIC / facebook

A rovat legfrissebb hírei