Szombaton elődöntő a Ioan Alexandrescu uszodában


Hazai siker után a nemzetközi színtéren is babérokra törnek Szabóék.

Alig egy héttel azt követően, hogy egy drámai döntőt követően büntetődobásokkal elhódította a Román Kupát, újabb fontos mérkőzés vár a Nagyváradi VSK férfi vízilabdázóira: Szabó Roland, Czenk Ferenc és Kováts Viktor csapata a LEN Kupa elődöntőjében száll vízbe az olasz Circolo Canottieri Ortigia ellen.

„Ismerjük az ellenfelet, videón többször is láttuk játszani. Komoly lépést tettek előre idén az olasz bajnokságban, hisz az 5-6. helyről sikerült előlépniük a harmadikra, ahol most állnak”, fogalmaz a klub honlapjának Dorin Costras edző. „A hétvégén megnyert Román Kupa önbizalommal tölt el minket. Vlad Dragomirescu kiesése nagyon fájó számunkra. Ő egy tapasztalt játékos, aki képes gólokat szerezni, bárki legyen is az ellenfél. Várjuk az MRI vizsgálat eredményét, hogy pontosan tudjuk, mi van vele. Kétségtelen, vele a csapatban jobb teljesítményre vagyunk képesek, de ne feledjük, a Kupát is nélküle nyertük meg”, összegezte alapembere hiányát a nagyváradi edző.

Dragomirescu hiányában a japán Juszuke Inabától várhatja leginkább a gólokat, a légiós a Steaua elleni kupadöntőben is háromszor talált be az ellenfél kapujába. Azon találkozón Szabó és Czenk is hozzájárult egy-egy góllal a sikerhez, mi több, előbbi a saját büntetődobását is bevágta.

Az 1928-ban alapított Ortigia csapata az idei európai kupasorozatban már maga mögött hagyta a ciprusi APOEL Nikosiát, a francia Momtpelliert, a szerb Partizan Belgrádot, a horvát Sibeniket, a spanyol Mediterranit, a Miskolcot és a görög NC Vuljogmenit.

Az elődöntő első mérkőzését a nagyváradi Ioan Alexandrescu uszodában rendezik február 22-én, 18.00 órai kezdettel.

A rovat legfrissebb hírei