Pert nyertek a kolozsváriak a román szövetség ellen


A svájci bírák elutasították az FRF büntetését, fellélegezhet a CFR.

Pert nyert a Román Labdarúgó Szövetséggel (FRF) szemben a Nemzetközi Sportdöntőbíróságon a Kolozsvári CFR labdarúgócsapata. A lausanne-i illetőségű bíróság döntése értelmében a „vasutasok” ismételten igazolhatnak.

Az FRF arra hivatkozva zárta ki a CFR-t az átigazolási piacról, hogy a kolozsvári klub átlépte az eladósodási küszöböt, ezzel pedig megszegte a pénzügyi fair play szabályait. A Nemzetközi Sportdöntőbíróság elismerte ugyan, hogy a „vasutasok” megsértették a pénzügy fair play szabályait, de eltörölték az FRF által kiszabott büntetést és néhány enyhébbel sújtották a klubot.

Ezek értelmében a CFR igazolhat ugyan játékosokat, ám a fizetés plafon nem haladhatja meg a jelenlegit. A kolozsváriak új játékosok szerződtetésével nem okozhatnak negatív mérleget – magyarán, csak annyi pénzért vehetnek új játékosokat, amennyiért eladtak másokat. Mindezen megszorítások viszont nem vonatkoznak egyetlen, 21 évnél fiatalabb játékosra.

Azért volt szükség jelentős összeget bevonására – védekezett a CFR a bíróság előtt - mert a klub csővédelmi eljárás alatt állt, amikor Nelu Varga jelenlegi tulajdonos átvette. Csak az adósságok törlesztésére mintegy öt millió euróra volt szükség. Ráadásul a keret átlagéletkora is meglehetőség magas, ezért szükség volt fiatalabb játékosok igazolására.

Rendkívül érdekes mindeközben az FRF kommunikációja az ügyben! A szövetség ugyan közzétett saját honlapján egy közleményt az üggyel kapcsolatban, ám abban általános hegyi beszéden kívül szó nem esett arról, hogy a Nemzetközi Sportdöntőbíróság döntést hozott. És főleg nem arról, hogy a CFR javára…

Az idén télen a CFR megejtett néhány átigazolást már, ezt viszont csak azt követően tehette meg, hogy a Nemzetközi Sportdöntőbíróság ideiglenesen felfüggesztette az FRF döntését. Mostani döntésével viszont már végérvényesen elhárította az akadályt a kolozsvári átigazolások elől.

fotó: facebook.com/cfr1907

 

A rovat legfrissebb hírei