Mínusz háromról álltak fel


Izgalmas, fordulatos meccset hozott a Gyergyói HK – Brassói Corona román bajnoki mérkőzés.

A versenynaptárban adódott üresjáratnak köszönhetően úgy döntött a Gyergyói HK, illetve a Brassói Corona vezetősége, hogy a román bajnokságból hátramaradt bajnoki meccset letudják. Egyrészt jó hangolódásként is a két csapat számára az Erste Liga negyeddöntőjére való felkészülésre.

A felek nem túl nagy fordulatszámon kezdték az összecsapást és bár a Gyergyói HK előtt tobb lehetőség adódott a vezető gólt, a játék képével ellentétben, a vendégek szerezték meg Gliga révén, némi szerencsével.

A második felvonás elejét igencsak elrontotta a hazai csapat. A 25. percbe érve 32 másodperc alatt két alkalommal is kapitulált a gyergyói védelem. Előbb Franko takarásból leadott lövése landolt a hálóba, majd a remek formában levő Tranca Dani ugrott ki és szerezte meg a harmadik brassói gólt. Hidegzuhany a javából. A Malcolm Cameron vezényelte hazai csapat viszont összeszedte magát a folytatásra és harmad hajrájában Daradics révén jött is a szépítés.

Ez a gól megadta a lendületet a gyergyói csapatnak, amely a záró felvonásra harcosabb felállásban jött ki a jégre. A 42. percben egy Csergő által elhozott bulit bombázott Vorobjev a hálóba, majd három percre rá Pesztunov került remek helyzetbe és egyenlített.

Most a Coronán volt a sor, hogy összekapja magát. Sikerült is nekik, de a folytatásban egyik csapat sem tudta a maga javára dönteni a mérkőzést, ahogy a „hirtelen halál” sem hozott döntést.

A rávezetéseknél a vendégek jobban összpontosítottak. Míg a hazai oldalról csak Valdix volt eredményes, addig a túloldalon Tranca, illetve az ex-gyergyói Zagidulin is betalált, amelynek köszönhetően elvitték a bónuszpontot Gyergyószentmiklósról.

Amennyiben a hírek igaznak bizonyulnak ez a két csapat a hétvégén is találkozik az Erste Liga negyeddöntőjében.

Román bajnokság, eredmény
Gyergyói HK – Brassói Corona 3–4 (0–1, 1–2, 2–0, 0–0 0–1) – szétlövések után
Gólszerzők:
Daradics (39.), Vorobjev (42.), Pesztunov (45.), illetve Gliga (8.), Franko (26.), Trancă (26.), Zagidulin (65. - GWS).

Fotó: GYHK / facebook

A rovat legfrissebb hírei