Helytálló volt a brassói információ


Megtörtént az ellenfélválasztás a jégkorong Erste Ligában. Nincs változás, de vannak érdekes fejlemények.

Helytálló volt a Brassói Corona információja, vagy épp kikotyogott közleménye a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjének párosításairól. A mai napon történt ellenfélválasztás az előre felvázoltak mentén történt tehát a negyeddöntőben Ferencváros-Telekom – Fehérvári Titánok, Dunaújvárosi Acélbikák – Újpest, Brassói Corona – Gyergyói HK, illetve Debreceni DEAC – Csíkszeredai Sportklub mérkőzéseket rendeznek. A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak majd. A Ferencváros – Titánok párharc hétfőn, míg a Brassó – GYHK, Dunaújváros – Újpest és a Debrecen – Csíkszereda párharcok szombaton kezdődnek.

Voltak viszont érdekes bejelentések.

Szőke Álmos, az Erste Liga elnöke a szezon eddigi részéről elmondta, hogy a 220 mérkőzésen 1221 gól született. A nézőszámban sikerült előrelépni, a Csíkszereda találkozóin volt a legtöbb szurkoló, ami nem meglepő, hiszen szinte minden mérkőzés telt ház előtt zajlott, azaz 2000 néző előtt – legalábbis a hivatalos adatok szerint, míg a nem hivatalos adatok szerint több alkalommal is 3000 fölé ment ez a szám – míg a magyarországi csapatok közül Újpesten volt a legmagasabb a nézőszám.

Bejelentette azt is, hogy a mostani rájátszásban nem kérhetnek külföldi játékvezetőket a klubok, magyar bírók működnek majd közre a meccseken. Ezzel az opcióval a Csíkszeredai Sportklub szeretett volna élni.

Szabados Richárd alelnök, az Erste Bank Hungary Zrt. vállalati üzletágvezetője arról beszélt, hogy a bajnokság eddigi részében nem volt lefutott párharc, és bízik abban, hogy ez folytatódni, nagy izgalmakat hozhat a rájátszás.

Az Erste Bank idén is több díjat kioszt majd. Félmillió forinttal jutalmazzák a fair play-díjast, a leginkább sportemberi magatartású, csapatszellemű játékost, valamint azt a 25 év alatti hokist, aki a legtöbbet fejlődte. Ezekre a díjakra a klubok még nevezhetnek. Szabados Richárd hozzátette, hogy workshopokat tartottak a klubvezetők számára, és ezt folytatják a következő hónapokban is.

A soron következő idényben a mezőy nem változik jegyezte meg Szabados Richárd, ám nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a MAC Újbuda csapata vissztér az Erste Ligába a szlovák Extraligából, annak ellenére, hogy a fővárosi csapat súlyos pénzeket fizetett a szlovák bajnoksághoz való csatlakozásért és ahhoz még egy éves szerződés köti.

Montázs: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei