Drámai erdélyi búcsú a Bajnokok Ligájától – magyarveréssel


A balázsfalviak ugyanannyi ponttal végeztek, mint a továbbjutó franciák.

Véget ért a kaland a Bajnokok Ligájában a balázsfalvi Volei Alba női röplabda együttese számára. Az erdélyi gárda az utolsó csoportmeccsén ugyan 3-0-ra legyőzte a Vasas csapatát, ezzel pedig ugyanúgy 9 ponttal zárt, mint a Nantes, mégis a franciák végeztek a D csoport második helyén, megszerezve ezzel a jogot a negyeddöntőbeli folytatásra.

Noha pályára lépett már Marosvásárhelyen is, a megfelelő színvonalú saját teremmel nem rendelkező balázsfalviak ezúttal Nagyszebenben fogadták és győzték le a magyar bajnok Vasas együttesét. A mérkőzés nagy csatát és szoros küzdelmet hozott, a budapestiek nem adták meg könnyen magukat, az első és a harmadik szettben is drámai volt a küzdelem – még ha pusztán a 3-0-ás végeredmény (23, 16, 21) nem is ezt sugallja.

Ugyan a globalizáció világában nem számít rendkívülinek, ám érdemes mégis egy pillantást vetni a Balázsfalva keretére. Amelyben mindössze három román játékos található, további egy-egy horvát és holland lány mellett pedig a gerincet a szerbek adják: öten is megtalálhatóak a csapatban. További négyen pedig a szakmai stábban. Ezzel szemben a Vasasban nyolc magyar is lány szerepel…

A D csoportot tehát a végső győzelem egyik legnagyobb várományosa, az olasz Imoco Conegliano nyerte meg magabiztosan 17 ponttal, a második helyen a francia Nantes lett 9 ponttal, amely csak a kevesebb vesztett pontok miatt előzte meg a Balázsfalvát, míg a Vasas egyetlen egységgel az utolsó helyen zárt.

fotó: facebook.com/VoleiAlbaBla

 

 

A rovat legfrissebb hírei