Jön a pénz az UEFA-tól


Ennyi pénzt kapnak az erdélyi klubok az európai szövetségtől – csak a CFR nem.

Fél millió euróval megemelte az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a román élvonalbeli kluboknak kifizetett ún. szolidaritási alap összegét, így a Liga 1 csapatai összesen 1.331.169 millió eurót kapnak a kontinentális szervezettől, tájékoztat a Román Labdarúgó Szövetség (FRF).

Az országos szövetség közleményéből az is kiderül, hogy az összeg egyenlő mértékben oszlik meg a román élvonal 13 csapata között. Ami azt jelenti, a Sepsi, a Gaz Metan Medgyes és a Hermannstadt ugyanúgy 102.397 eurót (490.000 lejt, azaz 34,6 millió forintot) kap, mint az összes riválisa. Kivételt képez ez alól a Kolozsvári CFR! Mivel a bajnokcsapat bejutott az Európa Liga csoportkörébe, így nem részesül a támogatásból!

A kommüniké kitér arra is, hogy ez az utolsó év, amikor egyenlő mértékben osztják szét a szolidaritási alapot a klubok között. Az UEFA rendelkezése alapján ugyanis a következő szezontól a 20 legjobb utánpótlás akadémiával rendelkező professzionális klub között kell majd szétosztani az összeget. Méghozzá súlyozva, tehát azt figyelembe véve, hol milyen munka zajlik az akadémiákon.

fotó: dw.com

A rovat legfrissebb hírei