Budapesten sem ment Szőcsnek


Letarolták a japánok a magyar nyílt asztalitenisz-bajnokságot.

Japán dominanciáját hozta a magyar nyílt asztalitenisz-bajnokság, hiszen mind a férfiaknál, mind a nőknél a felkelő nap országának játékosai nyertek. Összességében az öt döntőből hármat ők nyertek meg. Jutott egy-egy arany Németországnak és Hongkongnak is.

Nem tudott viszont az arany közelébe kerülni Szőcs Benadette. A marosvásárhelyi kiválóság sajnos folytatta az utóbbi időben látott gyengébb formáját és már a 16-os döntőben nagyon simán, 4-0-ra kikapott a japán Honoka Hasimotótól. A világranglista 22. helyén álló erdélyi lány csak a harmadik szettben tudta igazán megnehezíteni a 39. helyezett ellenfele dolgát.

Valamivel jobban ment Bernadettének vegyes párosban, hisz Ovidiu Ionescu oldalán előbb 3-1-re legyőzte a szerb Marko Jevtovics/Szabina Szurjan párost, ám a negyeddöntőben már ugyanilyen arányban alulmaradtak a Csun Ting Wong/Du Hoj Kem páros ellen. Akik aztán meg is nyerték a bajnokságot, miután a döntőben 3-2-re legyőzték a német Franziska Patrick/Solja Petrissa duót.

Egyéniben viszont a japánok taroltak, a nőknél Ito Mima 4-1-re győzte le a kínaiból németté lett Ying Hant a döntőben, míg a férfiaknál Harimoto Tomokazu végzett az élen, sima 4-0-ra verve a német színekben versenyző ukrán Dimitrij Ovtcharovot.

A női párosban is japán siker született, miután a Hirano Miu/Isikava Kazumi kettős 3-0-re legyőzte a hongkongi Du Hoj Kem/Li Ho Csing duót. A férfi párosban viszont a németek örülhettek, miután a Benedikt Duda és Franziska Patrick 3-1-re legyőzte az indiai Achanta Sharath Kamal/Gnanasekaran Sathiyan kettőst.

fotó: realitatea.net

A rovat legfrissebb hírei