Elődöntős az FK Székelyudvarhely


A Csíkszeredai Imperial Wet után az FK Székelyudvarhely képviseli Székelyföldet a teremlabdarúgó Román Kupa négyesdöntőjében.

Hatalmas csatában egygólos győzelmet aratva a Csíkszeredai Imperial Wet jutott elsőként a teremlabdarúgó Román Kupa Final Fourjába. Őket követte a Dévai Autobergamo, akik Kolozsváron nyertek 6–2 arányban.

A negyeddöntő harmadik meccsét Kézdivásárhelyen rendezték, ahol a helyi KSE az FK Székelyudvarhelyt látta vendégül. Tehát biztos volt, hogy a csíkiak után lesz még egy székelyföldi alakulat a négyes döntőbe.
 
A találkozó első gólját az FK szerezte, amelyre még volt válaszuk, de a szünet előtt az udvarhelyiek visszavették a vezetést. Sőt a második félidő elején Szécsi góljával 3–1-re vezettek. Ekkor a házigazda KSE játékosai minden erejüket megmozgatták és visszajöttek a meccsbe. Előbb szépítettek, majd egyenlítettek. A hajrát viszont már nem bírták. A Mánya Szabolcs edzőjátékos által dirigált udvarhelyiek összekapták magukat és Tifán duplájával eldöntötték a találkozó és egyben a továbbjutás sorsát.
 
A negyeddöntők sora kedd este a Temesvári Infromatica – Dunarea Calarasi találkozóval zárul.
 
Román Kupa, negyeddöntők
Kézdivásárhelyi KSE – FK Székelyudvarhely 3–5 (1–2)
Galaci United – Csíkszeredai Imperial Wet 1–2 (0–0)
Kolozsvári Clujana – Dévai Autobergamo 2–6 (1–4)
Temesvári Informatica – Dunărea Călărași (kedd, 18 óra)
 
Fotó: Csíkszeredai Imperial Wet / Pál Zoltán 

A rovat legfrissebb hírei