Két aradi kiválósággal veszi célba az olimpiát Románia


A magyarországi légiósok is helyet kaptak a selejtezőre készülő román válogatottban.

Kihirdette az olimpiai selejtezőtornára készülő keretét a román férfi vízilabda-válogatott. A 15 főt számláló keretben helyet kapott Gergelyfi Róbert és Vancsik Levente is.

Románia március 2-án Izvorani-ban kezdi el a felkészülést a március 21–30. között Rotterdamban sorra kerülő olimpiai selejtezőre. A hazai felkészülés monotonitását egy hamburgi torna hivatott megtörni 7-12. között.

Romániának eredetileg nem sikerült kivívnia a jogot az olimpiai selejtezőtornán való részvételre, ám Argentína végül visszalépett, így Gergelyfiék vették át a helyüket a B csoportban Horvátország, Hollandia, Oroszország, Németország és egy - egyelőre nem ismert – ázsiai csapat mellett.

A selejtezőtornán két darab hat fős csoportba osztották a résztvevőket. A csoportmérkőzések után a legjobb négy csapat jut be az egyenes kieséses szakaszba. Az olimpiára az első három helyezett jut ki.

Eddig Magyarországnak, Szerbiának, Olaszországnak, Spanyolországnak, az Amerikai Egyesült Államoknak, Ausztráliának és Dél-Afrikának sikerült kivívnia a részvételi jogot. Japán házigazdaként alanyi jogon vehet részt az ötkarikás játékokon, ahova automatikusan kvalifikálja magát a legjobb ázsiai együttes is.

Az egyaránt Aradon született Gergelyfi (24 éves) és Vancsik (25 éves) jelenleg Magyarországon légióskodik: előbbi a Szentesben, utóbbi a Debrecenben.

A rovat legfrissebb hírei