Szinte megállíthatatlan volt az ob-én Szőcs


Bernadetténél csak egy játékos tarolt nagyobbat az országos bajnokságon.

Nem pályafutása legjobb formájában versenyzett az elmúlt hetekben Szőcs Bernadette, Európa (a világranglista szerint) jelenlegi harmadik legjobbja ennek ellenére valósággal hengerelt a hétvégén a Bukarestben megrendezett országos asztalitenisz-bajnokságon, ahol három versenyszámban is bejutott a döntőbe, ebből pedig kettőt meg is nyert. Nála eredményesebb már csak Ovidiu Ionescu volt, aki egyenesen triplázott – Berni segítségével is.

A selejtező és a főtáblás mérkőzéseket követően szombaton játszották az érintettek az első döntőket, méghozzá párosban. A nőknél Andreea Dragoman oldalán Szőcs Bernadette három, szettveszteség nélkül megvívott mérkőzéssel jutott be a döntőbe, ahol viszont alulmaradtak az Adina Diaconu/Irina Ciobanu párossal szemben.

A férfiaknál Bernadette testvére, Szőcs Hunor szintén remekül indított Alin Spelbus oldalán, ők az elődöntőig nem veszítettek egyetlen szettet sem, ám ott 3-2-re alulmaradtak a Rares Sipos/Cristi Pletea duóval szemben. Akik aztán a döntőben szintén 3-2-re kaptak ki Ovidiu Ionescutól és Cristian Chiritától.

A negyeddöntőig menetelt a nagykárolyi Paul Szilágyi is, aki Andrei Flamand társaként kétszer is 3-2-re nyerni tudott, majd a legjobb nyolc között 3-0-val vérzett el. A marosvásárhelyi Oroszlán Richárd a 16-os döntőig jutott el, miután Mihai Rosca társaságában szettveszteség nélkül vették a selejtezőt, ám a főtáblán már szettgyőzelem nélkül kiestek.

A vegyes párosban viszont már ünnepelhetett Szőcs Bernadett (nem utoljára a bajnokság során), hiszen Ovidiu Ionescu oldalán nem talált legyőzőre, a döntőt 3-0-ra nyerték meg a Rares Sipos/Andreea Dragoman duóval szemben. Ők azok, akik megakadályozták, hogy ne legyen Szőcs-belháború a fináléban, hiszen az elődöntőben 3-0-ra verték az Eliza Samara/Szőcs Hunor kettőst.

Vasárnap következtek aztán az egyéni döntők. Bernadette egyéniben egyszerűen megállíthatatlan volt: úgy nyerte meg a bajnokságot, hogy szettet sem veszített! Mindegy volt, hogy Ana Barbu, Tania Plaian, Irina Ciobanu, vagy a döntőben Eliza Samara volt az ellenfele, Bernit nem lehetett még csak meg sem szorítani.

Egy ideig Hunor is magabiztosan menetelt, Florin Spelbust és Cristian Grigorét 4-0-val, Dragos Opreát 4-1-re múlta fölül, a negyeddöntőben azonban Cristian Chirita megálljt parancsolt neki. A döntőt Ovidiu Ionescu nyerte meg, aki ezzel mindhárom versenyszámban diadalmaskodott, ahol csak elindulhatott.

Oroszlán és Szilágyi a 64 között vereséget szenvedett, így nem jutott be a legjobb 32 közé.

fotók: facebook.com/frtmromania

A rovat legfrissebb hírei