Csoportgyőztes a Szejke SK


Esélyt sem adtak az udvarhelyi kézilabdások a tordaiaknak. Bebiztosították a csoportgyőzelmüket.

 Tetemesnek mondható 14 pontos előnnyel várhatta a közvetlen rivális elleni találkozót a Székelyudvarhelyi Szejke SK a másodosztályú kézilabda-bajnokságban. A Sipos Lóránt által irányított udvarhelyi kézilabdások a második helyezett Tordai Potaissa II-t látták vendégül, azzal a tudattal, hogy amennyiben hozzák a sikert, akkor a bajnokság hátralevő részére eldől, hogy megnyerik a C csoport küzdelmeit.

Ennek szellemében a Szejke erősen kezdett és már az első percektől egyértelművé tették, hogy nem születik meglepetés. Pár perc alatt már két-három góllal mentek, diktálták a meccs tempóját. A második félidőben sem változott semmi, de a Szejke talán még szebb játékot mutatott be, mint tette azt korábban, Orbán Szilárd is remekelt a kapuban, még egy hetest is kivédett. A mezőnyben szemet gyönyörködtető játékot mutattak az udvarhelyi fiúk, szinte minden lövés kaput talált, a múlt heti, kolozsvári összecsapáson mutatott játéknál sokkal jobbal rukkolt elő a csapat. Tizenkét gól lett közte.
 
A Szejke SK matematikailag is megnyerte a férfi másodosztály C-csoportját.  A találkozó legjobb játékosa címében részesült a Szejke SK mezszállítójának, a Karesz Sportnak, a Salming sportfelszerelések terjesztőjének jóvoltából a hazaiaktól a hat gólig jutó beállós, Szász Előd, a vendégektől pedig Alexandru Ghivil irányító.
 
A bajnokságban a következő hét végén szünet lesz (a Segesvári CNE – Kolozsvári U meccset március 10-én játsszák le), majd nekifordulnak az alapszakasz utolsó negyedének, a Segesvári CNE vendégei lesznek.
 
Férfi A-osztályos bajnokság, C-csoport, 15. forduló
Székelyudvarhelyi Szejke SK – Tordai Potaissa ii. 44–32 (23–15)
Szejke SK: Jobb (6 védés/ 15 kapott gól) – Csibi 5, Komporály 9 (3), Balázs 3 (1), Fekete 3, Kónya 2, Szász 6. Csere: Orbán (7/17)  – Mihály 2, Pál Szilárd 4, Szilveszter 3, Tăuțean 5, Kopacz, Lőrinczi, Katona 2, Hadnagy. Vezetőedző: Sipos Lóránt.
 
Fotó: kezilabda.ro
 

A rovat legfrissebb hírei