„Ez egy olyan sport, amiben nehéz mindig az elsők között lenni”


A nagyváradi Euróba bajnoknak nem sikerült dupláznia a wroclawi légfegyveres kontinenstornán.

A csapatversenyen elért eredmények

Magyar szempontból is sikeresen ért véget a Légfegyveres Európa bajnokság a lengyel Wroclaw városában. A magyar válogatott négy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárta kontinenstornát, és Sidi Péter révén szerzett tokiói indulási jogot.

Az erdélyi magyarok nemcsak a hazai válogatottnak szurkolhattak, hanem a nagyváradi Molnár Elizának is, aki 10 méteren versenyzett puskával, egyéniben és csapatban is.Eliza sajnos nem tudta a legjobb formáját hozni, és 619,2 körrel csak a 71. helyen végezett. Csapattársa és direkt vetélytársa Laura Coman másodjára is Európa bajnok lett, illetve megszerezte az olimpiai kvótát 629,6 körrel. Sidi Roxana pedig 627,1 körrel a 14. helyen végzett.

A három versenyző csapatban is indult, hogy 2016 után másodjára is megnyerjék az Európa-bajnokságot. Az első körben tovább is jutottak, majd vasárnap a csapatversenyek középdöntőiben búcsúztak a tornától, melyen végül csak 7. helyet értek el.

Molnár Eliza a SportHatárokNélkül.hu kérdésére így nyilatkozott a kontinenstornáról:

“Nem jött össze amit szerettem volna, emiatt egy kis csalódást érzek, de ilyen a sport. Kevesen múlott az, hogy a csapattal továbbjussunk az elődöntőn, nagyon közel voltunk. Ez egy olyan sport, amiben nehéz mindig az elsők között lenni, illetve sok múlik a szerencsén, a pillanatnyi formán. Sokat kell edzeni, fejben is formában lenni. Egy rövidebb pihenő után újra folytatni fogom a munkát”.

A mostani eredmény ellenére még nincs veszve minden. Eddig egyedül Laura Comannak sikerült kvótát szerezni az Olimpiára román színekben, így májusban még van egy utolsó esélye Elizának, persze, mint ahogyan már mondta, tudja, hogy a szoros mezőny miatt nagyon nehéz lesz.

Képek: Molnár Eliza / facebook

A rovat legfrissebb hírei