A győzelmi szándék nem volt elég


A három pont megszerzése reményében utazott a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a Chindia ideiglenes otthonába.

A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság alsóházában két mérkőzést még nézők előtt tudtak megrendezni, ám a harmadikra a Román Professzionális Liga (LPF) már zárt kaput hirdetett. A Ploiestien megrendezett Chindia Targoviste – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK meccsre a vendégek szurkolói így hiába utaztak el félúton meg kellett forduljanak...A bentmaradásért küzdő Chindia jó harci kedvvel vetette bele magát a küzdelembe a hétközi kupasikerről érkező háromszékiek elleni csatába. Rögtön az első helyzet is az övék volt, majd egyre  inkább kezdett látszani, hogy itt mindkét csapat győzni szeretne. A kemény mezőnyharc mellett mindkét csapatnak megvoltak a maga lehetőségei a gólszerzésre. A „jég” a 27. percben tört meg, miután egy kicsiben elvégzett szögletkombináció végén Serban beadását a hátvéd Diallo csúsztatta Niczuj hálójába, védhetetlenül. A válasz lehetőség, ha nem is azonnal, de pár percen belül megtörténhetett volna, de Dumiter ziccert rontott. A szünetig a vendégek pontrúgásokkal próbálkozhattak, de ezek nem hordoztak veszélyt magukban.

A második félidőt remekül indította az OSK és gyorsan egyenlítettek. Egy hosszú indítást Carnat csípett el, majd Fülöp Istvánt hozta helyzetbe, akinek távoli lövése Diallon irányt változtatva csapódott a hazai hálóba. Innentől kezdve a háromszékiek átvették a játék irányítását, uralták a játékot, de a kegyelemdöfést nem sikerült bevinni. Maradt az 1–1.

Az OSK szurkolói, ha már féluton vissza kellett forduljanak, a közös meccsnézésről nem maradtak le.Liga 1., alsóház, 2. forduló
Chindia Târgoviște – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1–1 (1–0).
Gólszerzők:
Diallo (27.), illetve Fülöp I. (47.)
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Bouhenna, Tincu, Ștefan – Vașvari, Kovács (Fülöp L. 58.) – Grassano (Ștefănescu 81.), Fülöp I., Carnat – Dumiter (Karanovic 75.). Edző: Leo Grozavu.

Fotó: sepsiosk.ro

A rovat legfrissebb hírei