A döntetlenek fordulójának nyertese: a CFR VIDEÓKKAL


Nézőkkel kezdődött és nézők nélkül ért véget a rájátszás második fordulója.

Minden bizonnyal beírja magát a Liga 1. legutóbbi, a rájátszás második fordulója a román labdarúgás történelemkönyveibe. Azoknak is a kevésbé színes és vidám lapjaira mint az a forduló, amelynek első meccseit még nézők előtt játszották le a csapatok, a második részét viszont már - a koronavírus miatt - zárt kapuk mögött. Márpedig foci szurkolók nélkül olyan, mint a színház nézők nélkül….

Alsóház

Ezt a lehangoló színteret az erdélyi csapatok közül a Sepsinek sem sikerült elkerülnie, a háromszékiek nézők nélkül játszottak 1-1-es döntetlent a Chindia Targoviste ellen. Méghozzá Ploiestien, mivel a „hazai” csapat ott vendégeskedik, amíg a saját infrastruktúrája lehetővé nem teszi, hogy Targovistében rendezzék a meccseiket. A Sepsi egyenlítő találatát a korábban a Diósgyőrben is megforduló Fülöp István szerezte.

Rezumat: Chindia - Sepsi OSK 1-1 I Etapa 2, play out, Casa Liga 1, 2019-2020

Aboneaza-te la canalul nostru: http://bit.ly/2LW7UL1 Rezumat: Chindia - Sepsi OSK 1-1 Au marcat: Diallo '27 / I. Fulop '47 Chindia: D.Moldovan - Martac, Piţi...

Hétfő estére viszont már ha akarták volna, akkor sem áraszthatták el a stadionok lelátóit a szurkolók a kormány és a labdarúgó szövetség szigorú biztonsági előírásai miatt, amelyet a LPF már vasárnap délbe hatályba helyezett és totális tiltást vezetett be. Így a sereghajtó Voluntari ködös-esős, lehangoló időjárási körülmények közepette, csendbe burkolódzó lelátók előtt fogadta a Hermannstadtot. A találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget, a két főszereplő pedig egyaránt köthető a Kolozsvári CFR-hez. A vendég nagyszebeniek vezető gólját ugyanis a „vasutasok” korábbi védője, Ousman Vieira szerezte az 59. percben. Az egykori Fradi-kedvenc, magyar válogatott Vasile Miriuta által edzett Nagyszeben sokáig őrizte is soványka előnyét, amikor pedig már zsebben érezhette a három pontot, Alexandru Pascanu a 90. percben kiegyenlített. Ő a CFR kölcsönjátékosaként szerepel jelenleg a Voluntari-ban.

Rezumat: FC Voluntari - Hermannstadt 1-1 I Pascanu egaleaza n ultimul minut

Aboneaza-te la canalul nostru: http://bit.ly/2LW7UL1 Rezumat: FC Voluntari - Hermannstadt 1-1 Au marcat: Pascanu (90) , Vieira (58) Aboneaza-te la canalul no...

Az alsóház szomorú és megdöbbentő krónikájához tartozik, hogy amikor még bemehettek a nézők a stadionba, abban sem volt sok köszönet. Történt ugyanis, hogy az Academica Clinceni – Viitorul (2-3) találkozó után a házigazda város polgármestere (!) és annak két fia (!!) berohant a pályára és fenyegetni, lökdösni (!!!) kezdte a játékvezetőket….

A szurkolók jelenléte nem mindig áldás.

Az alsóházi tabellát a 24 pontos Viitorul vezeti a 19 pontos Sepsi és a 17 pontos Hermannstadt előtt. Megnyugodni azonban a listavezetőn kívül egyelőre senki nem tud, mivel szoros a küzdelem, a sereghajtó Voluntartinak 12 pontja van.

Felsőház

Szakadó esőben, üres lelátók előtt rendezték az „erdélyi rangadót” a felsőházban, amelyen a medgyesi Gaz Metan a címvédő CFR-t fogadta. A találkozó sajnos nem a mutatott játék és a gólok miatt marad emlékezetes, mivel egyikből sem adatott meg semennyi sem a tévénézők számára. Sokkal inkább arról, hogy a vendégek szakvezetője, Dan Petrescu ismét csúfos űzött a szövetség meglehetősen szerencsétlen fiatalszabályából. Amely azt mondja ki, hogy a kezdő tizenegyben legkevesebb két, 21 évnél fiatalabb játékosnak a pályán kell lennie, egy U21-es játékos pedig a meccs minden percében fent kell lennie. Mit csinált erre a szabályt folyamatosan bíráló Petrescu: az alig 19 éves Alin Ficát 24 másodperc (!) után lecserélte. Nem ilyen bemutatkozásról álmodik egy fiatal tehetség, az tény! Legalább adott viszont a motiváció: ha az edzésen még többet dolgozik, akkor talán már egy percig is pályán lehet...

Telekom Sport - Rezumat Gaz Metan - CFR Cluj 0-0

Aboneaza-te la canalul nostru: https://goo.gl/YkyMbU Toate stirile zilei aici: https://www.telekomsport.ro/ Ne vedem si pe facebook: https://www.facebook.com...

Mivel a forduló rangadóján a FCSB meglepően simán, 4-1-re legyőzte a Craiovát, a listavezető CFR a medgyesi vérszegény döntetlenje után is növelni tudta előnyét a tabella élén, ahol 30 ponttal ül a trónszékben. A FCSB és a Craiova 26 egységgel jelenleg a második, őket a 24 pontos Astra és Botosani követi, a seregható pedig a Gaz Metan Medgyes 23 egységgel.

Folytatás – nézők nélkül - a CFR – FCSB rangadóval.

A rovat legfrissebb hírei