Nézők előtt az udvarhelyiek, nézők nélkül a csíkiak


Újabb fogalom került be a sportesemények szervezését illetően: alacsony vagy magas fokozatú a rizikófaktor!

A labdarúgó-, a kosárlabda-, a kézilabda-, a jégkorong-bajnokságok – és a sort lehetne folytatni – után a teremlabdarúgó-bajnokságra is kiterjed, értelemszerűen, a koronavírus terjedését megelőzendő szabályok.

Sok mindent elmond, viszont, hogy az országos hatóságok helyenként fejetlenül kezelik a dolgokat. Vannak szövetségek, amelyek teljesen tiltást vezettek be és kizárták a szurkolókat a mérkőzésekről, mások átkerülnek helyi hatósági engedély hatáskörbe – lásd Sepsi-SIC, Csíkszeredai Sportklub.

Érdekesség viszont, hogy míg a teremlabdarúgó-bajnokság alsó- és felsőház meccseit különféleképpen ítélik meg. A felsőházban a Galaci United – Csíkszeredai Imperial Wet rangadót (17.30 óra) nézők nélkül rendezik meg, ugyanakkor Székelyudvarhelyen az FK Székelyudvarhely – Dévai Autobergamo (18.00) összecsapásra nincs korlátozás. A szekelyhon.ro hírportálnak adott nyilatkozatban Jakab Zoltán, az FK elnöke, kifejtette, hogy a közegészségügy alacsony fokozatúnak minősítette a rizikófaktort ezért nézők előtt rendezik meg a mérkőzést. Valószínűsíthető, ha több, mint 900 néző érkezik – kevés erre az esély – a találkozóra, akkor a rendfenntartók nem fogják beengedni az embereket.

Nem lehet tudni ugyanakkor, hogy a csütörtökön és pénteken sorra kerülő jégkorong Erste Liga elődöntő 3. és 4. mérkőzéseire – Gyergyói HK – Csíkszeredai Sportklub –, a gyergyószentmiklósiak kapnak-e engedélyt, avagy nem, ami a szurkolók korlátozott beléptetését engedélyezi.

„Türelmet kérünk!
Jelenleg is zajlanak a hatóságok megbeszélései azzal kapcsolatban, hogy hányan, és milyen feltételek mellett szurkolhatunk a helyszínen a csütörtöki és pénteki mérkőzéseken.
Amint biztos tényeket közölhetünk, ezt azonnal meg fogjuk tenni.
Addig azonban felesleges érdeklődni, jegyárusítással, vagy más a mérkőzésekkel kapcsolatos kérdésekről mert csak munkánkat hátráltatják és konkrétabb válaszaink amúgy sem lesznek.”


Fotó: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

A rovat legfrissebb hírei