Egygólos csíki vereség


Felemás meccset tudott le a Román Kupa Final Fourra készül két székelyföldi csapat.

 Rangadót játszott a Csíkszeredai Imperial Wet a teremlabdarúgó-bajnokság felsőházában. Az ellenfél pedig a Galaci United volt, akik ellen pár nappal korábban sikerült megnyerni a Román Kupa elődöntőjébe való jutásért rendezett összecsapást.

Akárcsak azon mérkőzést, ezt is Galacon rendezték meg, amely ezúttal nagyon kemény, helyenként durva 40 percet hozott. A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében a nőzők nélkül letudott összecsapást a csíki csapat kezdte jobban. Sokkal aktívabb volt, mint a hazai csapat és meg is szerezte a vezetést a 11. percben. Egy oldalberúgást követően Küsmödi került helyzetbe, aki nem hibázott és nagy erővel juttatta a játékszer a hálóba. A vendég öröm nem tartott sokáig, és még abban a percben egyenlített a Galac, miután Lascu távoli bombájával szemben volt tehetetlen Lopez.
 
A második félidő nem kezdődött túl jól é Lascu a 22. percben már a vezető találatot is bevitte. Szögből emelt a hálóba. A Cosmin Gherman vezényelte csíki csapat ment volna előre, de nem akart ma semmi összejönni. A meccs felénél pedig ritkán látható jelenetek zajlottak a pályán. 
 
A pálya szélén elfutni próbáló Saviot a hazaiak stábjához tartozó Alexandru Tanasila fogta meg és állította meg. Jöhetett az összetűzés a felek között, végül mindketten pirosat kaptak. Ebből az Imperial húzta a rövidebbet, hiszen 2 percig emberhátrányban voltak kénytelenek játszani.
 
Ezt sikerült kihúzni, majd a 34. perctől kezdve átálltak a vészkapus taktikára, amelyet viszont a hazaiak hősiesen kivédekeztek és kapott gól nélkül hoztak le.
 
Győzelmének köszönhetően a Galac megelőzte a felsőházi rájátszás táblázatán a csíkiakat. 
 
Felsőház, 2. forduló
Galaci United – Csíkszeredai Imperial Wet 2–1 (1–1)
Gólszerzők: Adrian Lașcu (11., 22.), illetve Küsmödi Tamás (11.)
Imperial Wet: Lopez (Dospinescu) – Pânzaru, Covaci, Sasse, Hadnagy, Iszlay, Rakics, Deco, Savio, Fl. Matei, Cr. Matei, Pršić, Küsmödi. Edző: Cosmin Gherman.
A felsőház állása: 1. Galaci United 8 pont, 2. Csíkszeredai Imperial Wet 6, 3. Dunarea Calarasi 4, 4. Temesvári Informatica 0.
 
Az alsóházban érdekelt FK Székelyudvarhely a Dévai Autobergamot fogadta hazai környezetben. A papírforma azt mondatta mindenkivel, hogy az udvarhelyi csapat húzza be a meccset. Ennek ellenére a vendégek remekül indítottak és kontráiknak köszönhetően hamar 2–0-s előnyre tettek szert. Innen viszont fordítani tudtak a házigazdák Szőcs László duplájával, illetve Balázsi góljával. Ám a szünetre ikszelt mentek a felek. A második félidőben fokozatosan lett egyre nagyobb a hazai nyomás. A vendégek elfáradtak és végül az udvarhelyiek háromgólos győzelmet arattak.
 
Alsóház, 2. forduló
FK Székelyudvarhely – Dévai Autobergamo 8–5 (3–3)
Gólszerzők: Szőcs (14., 19.), Balázsi (16., 26.), Kedei (25., 39.), Mánya (27.), Szécsi (39.), illetve Gavrilă (6., 7.), Toader (19.), Grosu (24.), Vesa (40.).
FK: Sebestyén – Szőcs, Mánya, Bíró, Szécsi. Játszott még: Tifán, Kedei, Balázsi, Balázs, Gálfi, Jakab, Bálint.
 
Fotó: Sorin Pana / Sportul Ilustrat
 

A rovat legfrissebb hírei