A szünet után jött a német henger és a kolozsvári búcsú


Az első két negyed után még vezetett és továbbjutásra állt az U-BT.

Véget ért az európai kupaszezon a Kolozsvári U-BT férfi kosárlabda-csapata számára, miután szerda este 100-87 arányú vereséget szenvedett a német medi Bayreuth otthonában a FIBA Európa-kupa negyeddöntőjének visszavágóján. Mivel az erdélyiek hazai pályán csak egy ponttal, 83-82-re tudtak nyerni, búcsúzni kényszerültek a sorozattól.

Pedig jó ideig úgy tűnt, van keresnivalója a kolozsvári gárdának és akár bravúrt is érhet el. A koronavírus miatti üres lelátók előtt ugyanis az U-BT remekül kezdte a mérkőzést, 10-11-nél átvette a vezetést. Az első negyedet meg is nyerte 22-20-ra, a másodikat pedig 26-26-os döntetlenre hozta le, így az első félidő végén némi meglepetésre a vendégek vezettek 48-46 arányban.

Talán a szurkolók hiánya tette, hogy az első két negyedben haloványabb teljesítménnyel előrukkoló hazaiak, de a szünet után megtáltosodtak. A 46-48-as hátrányukból pillanatokon belül 56-48-as előnyt kovácsoltak – és már nem volt megállás. Ebben a harmadik negyedben 36 pontot repesztettek, szemben a kolozsváriak 20 pontjával, ezzel pedig gyakorlatilag el is dőlt a győzelem és a továbbjutás kérdése. Olyannyira, hogy ez volt az egyetlen olyan játékrész, amit a németek nyertek meg!

Érdekesség, hogy a mérkőzés messze legeredményesebb játékosát is az U-BT adtak a 23 pontig jutó Darryl Peaks személyében, csakhogy a hazaiaknál heten is két számjegyű pontszámot értek el.

Kuti Nándor 13.46 percet töltött a pályán, ami idő alatt 2 ponttal segítette a kolozsváriakat, míg Vida Dávid ezúttal sem kapott lehetőséget.

fotó: www.fiba.basketball/europecup

 

A rovat legfrissebb hírei