Sorozatos vereségek Hamburgban


Sorozatos vereségek Hamburgban

Nem sikerült a legjobban a főpróba, de legalább szerencsére elhalasztották az előadást: nagyjából ilyen helyzetben érezheti magát a román férfi vízilabda-válogatott. A görög Atanasziosz Kekajiasz vezette csapat az elmúlt napokban felkészülési tornán vett rész Hamburgban és mindhárom meccsét elveszítette.

Az első mérkőzésen Németország ellen még jó adag balszerencse is kellett ahhoz, hogy 7-4-es vezetésről 10-9-re kikapjon a román csapat, hisz a győztes találatot az utolsó előtti másodpercben dobta a a házigazda. A folytatásban viszont már sem Montenegró, de még Grúzia ellen se nagyon volt esélye a Kekajiasz-legénységnek: előzőtől 17-12-re, utóbbitól 15-9-re kapott ki.

A keretben ott volt a Szentesen légióskodó Gergelyfi Róbert és a Debrecenben játszó Vancsik Levente is, de a két aradi játékos sem tudott segíteni abban, hogy Románia pontot vagy pontokat szerezzen.

Románia elvileg a március 21–29. közötti olimpiai selejtezőtornára készült volna fel a hamburgi Négy Nemzet Tornával. A koronavírus-járvány miatt viszont az Európai Úszószövetség (LEN) május végére halasztotta a kvalifikációs tornát.

A rovat legfrissebb hírei