Beállt a sorba a kézilabda is


Nem pattognak egy ideig a pingpong labdák sem!

Szerdán-csütörtökön szinte másról már nem is szóltak a sporthírek, csak hogy éppen melyik sportszövetség – nemzetközi vagy országos szinten – jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt felfüggeszti az égisze alatt zajló sorozatokat. Nos, péntekre is maradt ezekből a hírekből.

A Román Kézilabda Szövetség (FRH) csütörtökön még egyfajta lázadóként egy elég nehezen áttekinthető és értelmezhető szabályrendszert adott közzé, amelyben arról értekezett, mily módon folytatódnak vagy nem a kézilabda-sorozatok az országban. Ennek megfelelően csütörtök délután még országszerte lejátszották az erre a napra eső bajnoki mérkőzéseket. Méghozzá zárt kapuk mögött…

Ez péntekre viszont már radikálisan megváltozott! Az összes többi jelentős látványsport (labdarúgás, kosárlabda, röplabda) szövetségei után az FRH is bejelentette: március 31-ig nincs semmilyen kézilabda-tevékenység az országban!

A bajnoki meccsek mellett a felnőtt női válogatott sem lép pályára, a Lengyelország elleni Európa-bajnoki selejtezőt júniusra halasztották. Elmarad a női utánpótlás-válogatott edzőtábora, Németország elleni felkészülési mérkőzése, de a március 26-31-re tervezett felkészülési tornára sem utaznak el a lányok Oroszországba. Minta ahogy a kadett korosztály sem vesz részt az elhalasztott Mediterrán Játékokon, amelynek eredeti időpontja április 8-12. lett volna.

Az FRH-hoz hasonlóan a Román Asztalitenisz Szövetség is pénteken jelentette be, hogy szintén március 31-ig - képletesen szólva – szertárba zárja az összes pingpong labdát.

fotó: facebook.com/pg/potaissaturda

A rovat legfrissebb hírei