Házi fogságban Nagybányán!


Dávid Csanád: Nem tudom, menjek-e haza Magyarországra….

A Román Röplabda Szövetség (FRV) az elsők között jelentette be a bajnokság beszüntetését a koronavírus terjedése miatt. Időközben Romániában is szükséghelyzetet hirdetett a köztársasági elnök, amivel rendkívül szigorú óvintézkedések léptek életbe. A hatóságok mindenkit arra kérnek, ha nem feltétlenül szükséges, akkor senki se hagyja el otthonát!

Így hát „házi fogságban” van nagybányai otthonában Dávid Csanád, az Stiinta Exlorarii magyar válogatott röplabdázója is. Amint megkeresésünkre elmondta, a bajnokság felfüggesztése ellenére a héten még edzettek csapattársaival. Az újabb szigorítások miatt viszont már ezt sem tehetik meg. „A mai napig edzettünk folyamatosan. Ma viszont Nagybánya város bezárta a sportcsarnokot. Úgyhogy már arra sincs lehetőségünk, hogy edzünk. Egy hétig mindenki otthon van”, mondja.

Az ő helyzete olyan szempontból is különleges, hogy az amerikai Matt Callaway és az ukrán Filip Harmas mellett ő a keret harmadik légiósa. „Az én helyzetemre még nem tudjuk a végső megoldást, hogy haza menjek-e Magyarországra vagy sem. De az edző megkért, hogy legyek türelemmel. Reméljük a legjobbakat.”

A bajnokság egyelőre március végéig van felfüggesztve. „Utána a helyzettől függően döntik el, hogy folytatjuk vagy sem. Európában viszont több bajnokságot is végleg lefújtak már, nem lennék meglepve, ha Romániában is ez történne”, véli a 2019-es esztendőben Magyarország legjobb röplabdázójának választott Dávid Csanád.

„A sok sérülés és a betegség miatt sajnos lemaradtunk a rájátszásról. A bajnokság áprilisban érne véget, legalábbis az eredeti tervek szerint. Fejben már az augusztusi-szeptemberi Európa-bajnoki selejtezőkre készülök. Sajnálom, hogy már nem Bogdan Tanase a szövetségi kapitány, de megyünk előre az új szakvezetéssel”, tekint már a jövőbe a magyar röplabdázó.

 

A rovat legfrissebb hírei