Véget vethetnek a kosárlabda-szezonnak!


A szakszövetség a klubok véleményét kéri ki az ügyben. Eközben a csapatoknál….

Véget vethet a 2019-2020-as szezonnak a Román Kosárlabda Szövetség (FRB)! Erre irányuló körlevéllel fordult legalábbis hétfőn a klubokhoz Horia Paun elnök.

A jelenlegi állás szerint a koronavírus terjedése miatt március végéig minden jellegű tevékenységet szüneteltet az FRB – beleértve értelemszerűen a férfi és női élvonalbeli bajnokságot. A vírushelyzet viszont egyre csak romlik, ennél fogva egyre több klub kéri – nem hivatalosan – a bajnoki szezon bezárását. Ennek okán fordult nyilvános körlevéllel a klubokhoz az FRB.

Ebben a szövetség elsősorban arra kíváncsi, mi a klubok hozzáállása a pontvadászat esetleges lezárásáról. Ezen felül a kérdések többek között arra is vonatkoznak, hogy a klubok tagjai kerültek-e kapcsolatba fertőzött személlyel? Hogy az edzési lehetőségek, szállás, étkeztetés terén szembesülnek-e nehézségekkel a szükségállapot kihirdetése miatt? Illetve, hogy a bajnokság lefújása esetén milyen jogi következményekkel néznének szembe a klubok a különböző szerződéses jogviszonyok miatt – játékosokkal, edzőkkel, beszállítókkal, stb… szemben.

A szövetség 48 órán belül vár választ a kérdésekre.

Addig is a baschet.ro szakportál összesítése szerint a Szatmárnémeti VSK, az FCC Arad, az Olimpia Brassó női csapatainál hétfőig szabadnapot kaptak a lányok. Más a helyzet a többségében helyi fiatalokból álló Nagyváradnál, ahol az iskolai oktatás újraindításáig felfüggesztették az edzéseket. A keret egyetlen idegenlégiósa, Teodora Savics már haza is utazott Montenegróba.

A nőknél az elődöntők előtt szakadt félbe a bajnokság, a férfiaknál pedig eddig 19 fordulót játszottak le.

A rovat legfrissebb hírei