Törlés előtt a világbajnokság!?


Habár Ljubljanában pofozzák a Tivoli jégcsarnokot kevés az esély, hogy áprilisban megrendezzék a világbajnokságot.

 Alig egy hónappal azok után, hogy elkezdődött a ljubljanai jégkorong Divízió I/A csoportos felnőtt világbajnokságra a bérletek értékesítése, ma már nem az a kérdés, hogy „mikor indulunk? vagy ott vagyunk már?” hanem egy jelszó maradt „Maradj otthon!”

A koronavírus mindent felülírt és ez alól minden bizonnyal nem lesz kivétel a fentebb említett világbajnokság sem, amelyen a házigazda szlovén, a francia, az osztrák, a dél-koreai, a magyar, illetve a romániai válogatott nézett volna farkasszemet április 27. és május 3. között.
 
A Nemzetközi Jégkorong Szövetség ugyanis sorra törli a különböző világbajnokságokat. Kezdve a női vébéktól, múlt pénteken megtoldva további hét korosztályos tornával.
 
Három felnőtt rendezvénnyel még kivárt a nemzetközi szövetség: a Katowicében sorra kerülő Divízió I/B, a ljubljanai Divízió I/A, illetve a svájci elit világbajnokságokkal.
 
Döntés kedden várható. Figyelembe véve, hogy a világ szinte összes pontján megállt a jégkorong élet is – a KHL tartja magát, de a Jokerit Helsinki és a Barisz Asztana már visszalépett –, illetve azt a nem elhanyagolandó tényezőt, hogy a koronavírus nagyon gyorsan terjed, nem várható pozitív döntés.
 
Irracionális is volna a körülmények tekintetében!
 
A szlovénok addig is ráncfelvarrást tartanak a Divízió I/A csoportos torna helyszínéül szolgáló Tivoli jégcsarnokban. Palánkot cseréltek, világítást modernizáltak, jobb körülményeket teremtenek a szurkolók kiszolgálására…

A rovat legfrissebb hírei