Csúcs volt a csúcs Hanti-Manszijszkben


A csíki fiúk mindenféle segítség nélkül is román rekordot értek el!

Ugyan nem vonhatta ki magát teljesen a koronavírus okozta hatások alól, ám a március 10–16. között megrendezett sítájfutó Európa-bajnokság azon kevés sportesemények közé tartozik, amelyeket nem töröltek a járvány miatt. Szerencsére Szibériában nincs vírus, így Hanti-Manszijszkben volt verseny.

A Hanti és Manysiföld közigazgatási központjában megtartott Európa-bajnokság azonban nem csak ezért érdemel kiemelt figyelmet részünkről: Romániát ugyanis három csíki fiú képviselte: Szép Zoltán, Simion Suciu és a Svédországban élő Csúcs Klaus. Ők pedig kitűnő eredményt értek el, váltóban ugyanis a hetedik helyre hozták be Romániát. Ami új országos csúcs, mivel Románia eddigi legjobb eredménye a 9. helyezés volt. Mindezt ráadásul úgy érték el a csíki legények, hogy – a többi csapat nagy részével ellentétben – semmilyen segítségük sem volt. Sem edző, sem semmi más!

Az egyéni versenyszámokat tekintve elmondható, a három romániai versenyző külön-versenyében Csúcs volt a csúcs, azaz mind a sprint, mind a középtáv tekintetében ő érte el a legjobb eredményeket. Mindkét versenyszámot amúgy az orosz Szergej Gorlanov nyerte, mint ahogy a váltóban is Oroszország végzett az élen.

A kontinenstornán 14 ország mintegy száz sportolója vett részt. Olaszország, Fehéroroszország és Törökország viszont a koronavírus-járvány miatt lemondta a részvételt.

Íme a csíki sportolók eredményei:
Sprint: Csúcs 42., Suciu 44., Szép 47:
Középtáv: Csúcs 41., Suciu 45., Szép 46.

fotó: VSK Csíkszereda

A rovat legfrissebb hírei