Érmelléki tehetség a debreceni csapatban


Fele Patrícia szépen fejlődik a DVSC korosztályos csapatában.

Fele Patrícia neve sokaknak ismerős Partiumban és az Érmelléken, de a fiatal kézilabdázó lányra tavaly nyáron a magyar sportélet is komolyabban felfigyelt, minekutána átigazolt a DVSC utánpótlás kézilabda együtteséhez.

Patrícia 13 évesen igazi mély vízbe került, hiszen rögtön két évvel idősebbek közé került, ahol hamar metalállta a helyét a 2004-es korcsoportú csapattársai közt.

A fiatal érmihályfalvi tehetség szívesen válaszolt a SportHatárokNélkül.hu kérdéseire:

Mikor kezdtél el kézilabdázni?


Kis gyermekkorom óta közel áll hozzám a sport, hiszen igazi sportos családban nőttem fel. Nagypapám, édesapám és nagybátyám is focisták voltak, így engem is mindig a sportolás irányába tereltek. Hét évesen végül a kézilabdát választottam, mely azóta is meghatározza az életemet.Hogyan fedezett fel a debreceni csapat?

Érmihályfalván kezdtem kézilabdázni, de 12 évesen már Nyíradonyban játszottam, majd tavaly januárban részt vettem a DVSC kézilabda klub toborzóján, melyen sikerült felhívnom magamra a figyelmet és így tavaly nyáron jelentkeztem a DVSC SCHAEFFLER kézilabda csapatánál, és megtörtént a nemzetközi átigazolás. Azóta a két évvel nagyobb korosztályos csapat tagja vagyok.

Egyszerű volt a határon túl nyúló átigazolás?

Mivel kettős állampolgár vagyok, az átigazolással szerencsére nem volt probléma.

Milyenek voltak a kezdetek? Nehéz volt beilleszkedni Debrecenben?


Az elején nehéz volt beilleszkednem, mert teljesen új környezetbe kerültem és nem ismertem senkit. Szerencsére az edzőm, Marian Blanka, majd később a csapattársaim is nagyon sokat segítettek, hogy minél hamarabb otthon érezzem magam közöttük. Persze a mai napig sok akadályt meg kell oldanunk, hiszen én otthon lakom Érmihályfalván, és ott is járok iskolába, így ingáznom kell az edzésekre és a meccsekre.Mi a legnagyobb álmod, amit mindenképp szeretnél elérni a sportban?

A legfőbb álmom jelenleg, hogy a DVSC felnőtt csapatában játszhassak. Minden erőmmel és tehetségemmel ezért dolgozom.

Ha netalán egyszer választhatnál, hogy a magyar vagy a román válogatott tagja légy, hogy döntenél?

Egyértelműen a magyar válogatottat választanám.

képanyag: Fele Szabolcs

A rovat legfrissebb hírei