Van vészforgatókönyv


Megállt az élet a román labdarúgó-bajnokságban. Tervezik az újraindítást.

 A labdarúgó Európa-bajnokság egy évvel való eltolásával az Európai Labdarúgó Szövetség célja az volt, hogy az így keletkezett szabad napokat a különböző országok szakszövetségei arra használják fel, hogy a belföldi pontvadászatokat letudják.

Razvan Burleanu a Román Labdarúgó Szövetség elnöke az Európa-bajnokság elhalasztása kapcsán közzétett videó-anyagban már jelezte, hogy az országban kihirdetett 30 napos szükségállapotot követően újraindul az élet a labdarúgópályákon. Legalábbis ezt szeretné.
 
A Digi Sport sporttelevízió honlapján közzétettek elképzelések szerint a következő két megoldás körvonalazódik, ami a folytatást illeti:
– a csapatok elkezdik az edzéseket április 16-án, május 16-án rajtolhat a bajnokság, eszerint, a play-out esetében július 4.-ig lejátszhatják a hátralévő mérkőzéseket;
– abban az esetben, ha a bajnokság folytatását csupán június 13. után lehet elkezdeni, akkor egy fordulós mérkőzések lesznek semleges pályán;
 
Jelen pillanatban annyi biztos, hogy a bajnokság szünetel, miként az összes csapat leállította edzéseit is. Hogy a munkát mely csapat mikor kezdi újra, az a klubok döntése lesz. Az viszont bizonyos, hogy a pontvadászat április közepe előtt nem fog elrajtolni, hiszen a szükségállapot április 16-ig tart.

A rovat legfrissebb hírei