Új sportcsarnok mellett új stadiont is építenének


Látványos fotókat tett közzé a városi sportklub.

Gőzerővel épül az új sportcsarnok Nagyváradon, a Körös-parti város vezetői azonban a jelek szerint nem elégszenek meg azzal, hogy hamarosan övék lesz Erdély legújabb multifunkcionális sportlétesítménye. Ők ugyanis új stadiont is szeretnének építeni!

Erről a városi képviselő testület döntött annak legutóbbi ülésén. A városatyák arról is döntést hoztak, hogy a stadion nem a Váradszentmárton felé vezető út mentén épül majd fel, amint arról korábban hallani lehetett, hanem a Pecze-patak partján, a botanikus kert és az épülő új sportcsarnok között. A létesítmény befogadóképessége 12.000 fő lesz, a pálya és a játéktér között pedig nem lesz futópálya. Az indoklás szerint erre azért nincs szükség, mert a Tineretului és az Universitatii stadionokban van futópálya. A befogadóképesség pedig nagyjából megegyezik a jelenleg használt, Bodola Gyula nevét viselő stadionéval.

Az autósok számára a stadion alatt alakítanak majd ki parkolókat. Ezeket azok is használhatják majd természetesen, akik a jelenleg épülő sportcsarnokot keresik fel. Utóbbi létesítmény az egykori Ócska piac helyére épül mintegy 60 millió lejes (4,2 milliárd forint) költségvetésből. Az 5000 férőhelyes létesítmény nemzetközi mérkőzéseknek is otthont adhat majd. Az új stadionnal pedig egy olyan sportkomplexumot képezne, mint amilyen Kolozsváron is van. Az építkezés jelenlegi stádiumáról a Nagyváradi VSK tett közzé látványos fotókat saját közösségi oldalán.

Érdemes továbbá megemlíteni, hogy Nagyvárad önkormányzata a Tineretului (fotó) stadiont is fel kívánja újítani.

fotók: facebook.com/CSM.Oradea / wikipedia.ro

 

A rovat legfrissebb hírei