Elbonyolítják a folytatást


Két értékcsoportot hoznának létre a másodosztályban.

A szükségállapot idejére még az edzések is tilosak a román labdarúgó-bajnokságban érdekelt csapatok számára. Ez a tervek szerint április 16-án járna le, amelyet követően lehet elkezdeni az edzéseket. Ennek apropóján a Román Labdarúgó Szövetség már az első ligára hozott egy forgatókönyvet.

A másod- és harmadosztályra is készítettek egyet, amelyek ugyan még vita tárgyát képezik. És ezen nincs is, amit csodálkozni.

A másodosztályban érdekelt csapatokat a jelenleg elfoglalt helyezések alapján felsőházi és alsóházi csoportokra osztanák. A felsőházba kerülne az első nyolc helyezett, míg a 9-18. helyezettek az alsóházba kerülne.

Az eddig megszerzett pontokat a felek továbbvinnék, ugyanakkor a bajnokságtól legutóbb visszalépett Sportul Snagov pontjait törölnék, akár visszamenőleg is.

Úgy az alsóházban, mint a felsőházban egy kört rendeznének. A felsőházban és az alsóházban is egyszer találkoznának a csapatok. A hazai, illetve idegenbeli meccseket pedig sorshúzással döntenék el.

Ugyanezen elképzelés mentén feleznék meg a harmadosztály csoportjait is.

Ezen elképzelésbe viszont beleszólhat még az államelnök, amely már megszellőztette, hogy az április 16-ig tartó szükségállapotot további 30 nappal toldaná meg. Ez újabb forgatókönyvet feltételez…

A rovat legfrissebb hírei