Vajon melyik stadionról mintázták a Sepsi OSK leendő otthonát?


Diószegi László elárulta, mikor szeretnék átadni az új stadiont.

Ugyan a koronavírus terjedése miatt Csipkerózsika-álomba szenderült a romániai labdarúgás, Sepsiszentgyörgyön nem állt meg az élet az OSK háza táján. És ezt most szó szerint kell érteni, gőzerővel épül ugyanis az élvonalbeli gárda új otthona.

Az építkezés 2019 áprilisában kezdődött, és amint azt Diószegi László tulajdonos a Gazeta Sporturilor sportnapilap munkatársainak elárulta, terveik szerint idén novemberre készül el. A 8400 fő befogadására alkalmas aréna igen különleges formát ölt majd, dizájnját a Puskás Ferenc Akadémia otthona, a Pancho Aréna ihlette.

Az összességében 10.000 négyzetméter alapterületű létesítmény tökéletes komfortot nyújt majd a látogatóknak és a játékosoknak egyaránt. Előbbieket többek között 509 férőhelyes parkoló, hivatalos ajándékbolt és három pub szolgálja majd ki, utóbbiak rendelkezésére pedig bemelegítésre alkalmas terem, uszoda, szauna áll. Ezen kívül a komplexum része egy műfüves nagy, valamint egy természetes füves kis pálya és egy 400 fős lelátó. A stadion játéktere valószínűleg hibrid gyepszőnyeg lesz.

Mindemellett Kertész Dávid biztosít minden szurkolót: a lelátó minden pontjáról tökéletesen rálátás nyílik majd a pálya egészére. A stadionban Európa Liga-mérkőzéseket is lehet majd rendezni.

fotók: gsp.ro

A rovat legfrissebb hírei