Novák Ede: Lejárt a bizonytalanság időszaka


Egy székelyföldi sportoló helye biztos az olimpián, de ő is örvend, hogy lefújták az ötkarikás játékokat.

 Ma délben jelentette be a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), hogy nem rendezi meg a tokiói ötkarikás játékokat, amelyet egy évvel toltak. Értelemszerűen a paralimpiai játékokat is eltolták.

Székelyföldről eddig a kerékpározó Novák Károly Eduárd kvalifikálta magát a paralimpiai játékokra, aki karrierje során eddig négy olimpián vett részt és egy arany-, illetve két ezüstérmet szerzett. Novák, aki egyben a Román Kerékpáros Szövetség elnöke is para-világbajnokságon három aranyérmet szerzett.
 
Az ötödik olimpiájára készülő csíkszeredai sportoló üdvözölte az olimpia elnapolását.
 
– A tokiói olimpia elmarad idénről, 2021-ben kerül megrendezésre! Alkalmazkodunk a helyzethez, arra használjuk ezt az időt, hogy még jobban és bölcsebben felkészüljünk, szervezettebbek legyünk. Van még egy évünk ráadásként! Én így gondolkodom! 2021 és 2012 ugyanazokat a számokat tartalmazza! 2012-ben a Londoni paralimpián győztes lettem, lehet, ha ez egy jel. Gratulálok a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak ezen döntéséhez! A bizonytalanság érzete lejárt, most már tudjuk, mikorra kell készülnünk. Az olimpia normális körülmények között kell történjen, szurkolókkal és olyan hangulattal, amilyet megérdemel. – fogalmazott Novák Eduárd.

A rovat legfrissebb hírei