Kolozsvári játékos a legjobbak között


Az egyenletes teljesítménynek köszönhetően a legjobbak közé választották a Kolozsvári CFR egyik játékosát.

 A WhoScored.com oldal kiválasztotta a labdarúgó Európa Liga álomcsapatát, amelyben a Kolozsvár CFR kapusa, a litván Giedrius Arlauskis is helyet kapott.

A kolozsvári vasutasok az EL csoportkörében az olasz Lazióval, a francia Rennes-el, illetve a skót Celticcel voltak azonos kvartettben, ahol az utolsó forduló előtt már biztosította helyét az egyenes kiesési szakasz első körében. A Dan Petrescu által dirigálta vasutasoknak itt nem volt szerencséjük, hiszen a Sevillát kapták ellenfélnek.
 
Hazai pályán 1–1-es döntetlent játszottak, míg a visszavágón 0–0-s eredmény született, így idegenben lőtt góllal jutott tovább a spanyol alakulat.
 
A CFR remeklésének egyik alapletéteményese a 32 esztendős litván kapus volt, aki minden összecsapáson végig a pályán volt és nem kevesebb, mint 28 létfontosságú védést mutatott be. A nyolc mérkőzésből egy alkalommal a meccs legjobbjának is megválasztották. 
 
Átlaga: 7,3.
 
Az Európa Liga ideális csapata
Kapus: Giedrius Arlauskis (Kolozsvári CFR 1907).
Hátvédek: Silvan Widmer (FC Bázel), Jacob Harry Maguire (Manchester United), Gernot Trauner (LASK Linz), Bukayo Saka (Arsenal).
Középpályás: Nicoló Zaniolo (AS Róma), Frederico Rodrigues Santos „Fred” (Manchester United), Bruno Miguel Borges Fernandes (Manchester United), Esteban Félix Granero Molina (Espanyol Barcelona)
Csatárok: Alfredo José Morelos Aviléz (Glasgow Rangers), Umar Sadiq (Partizán Belgrád).
 
Fotó: gsp.ro
 

A rovat legfrissebb hírei