Székely fiatal lehet az osztrák liga legjobbja


Az osztrák bázisú jégkorong liga legjobb fiatalja közé tett szavazáson csíkszeredai születésű játékos is található.

 Az Erste Bank Eishockey Liga (EBEL) a havi győztesek közül választja ki az idei év legjobb fiatal jégkorongozóját. A szavazás április 2-án, éjfélig tart.

A szurkolók, a Servus TV szakértői, valamint a válogatott edzők szavazatai mind egyharmad arányban számítanak majd a végeredménybe, pontegyenlőség esetén azonban a szurkolói szavazás rangsorol a hat fiatal között. A mezőnyben ketten a Red Bull Salzburg (Lukas Schreier, Paul Huber) együttesét képviselik, rajtuk kívül Daniel Obersteiner (KAC), valamint Benjamin Lanzinger (EC Panaceo VSV) van ott a jelöltek között. A Hydro Fehérvár AV19 két játékosa, Szita Donát, október hónap legjobbja, valamint Mihály Ákos, a novemberi győztes száll versenybe az év legjobb fiatalja címért, amit az idei évben az 1998-ban, vagy később születettek között hirdettek meg.
 
Amint fentebb is olvasható a Fehérvár AV19 két játékost is „ad”. 
 
A 22 éves Szita Donát a 2019/2020-as szezonban – a liga közleménye szerint – a Hydro Fehérvár AV19 egyik alapemberévé nőtte ki magát. 17 pontjával (8 gól, 9 assziszt) legjobb szezonját produkálta az EBEL-ben.
 
A 20 esztendős, csíkszeredai születésű, Mihály Ákost a fehérváriak feltörekvő tehetségeként mutatja be a liga közleménye. A támadó, aki október végén szerepelt először az osztrák bázisú bajnokságban, novemberben lett a hónap legjobb játékosa. A játékos 25 EBEL-mérkőzésen lépett pályára és hat pontot szerzett. Az EBEL mellett párhuzamosan szerepelt az Erste Ligában is, ahol 28 meccsen 21 pontot termelt. Újabb remek idényének köszönhetően – a tavalyi szezonban az Erste Ligában kiérdemelte a legjobb újoncnak járó Kósa Kupát – természetesen újfent meghívót kapott a magyar felnőtt válogatottba is.
 
A szavazás IDE kattintva érhető el.
 
Fotó: titanok.fehervarav19.hu

A rovat legfrissebb hírei