A magyar válogatottal is szóba hozott játékos a második legjobb román légiós


Csak a Lazio sztárja előzi meg…

Érdekes statisztika jelent meg a napokban a román sportsajtóban a külföldön futballozó labdarúgók idei teljesítményéről. Ez nyilván sok eseten szubjektív, ám akadnak olyan objektív mutatók, amiket a szakemberek is elfogadottnak tekintenek, sőt, használják azokat. Az egyik leggyakoribb ilyen „mértékegység” az InStat index.

Ezen index alapján a második legjobb román légiós az az Eric Bicfalvi, akinek nevét néhány évvel ezelőtt a magyar válogatottal is összeboronálták. A nagykárolyi játékos jelenleg az orosz élvonalbeli Ural Jekatyerinburgot erősíti, ahol 19 bajnokin 5 gól és két gólpassz szerepel a neve mellett. A 32 esztendős, 6-szoros román válogatott futballista InStat indexe 281, aminél csak egy magasabb van a román labdarúgók között: Radu Stefan, a Lazio alapembere 292-es indexet produkált a szezonban.

Érdekesség, hogy a legjobb román légiósok között kettő olyan is akad, aki a magyar NB 1-ben keresi kenyerét. És mindketten szatmárnémetiek. A Kisvárda védője, Cornel Ene és a MOL Fehérvár bekkje, a magyar válogatottal szintén szóba hozott Adrian Rus egyaránt a 14. helyen áll a legjobb román légiósok sorában.

A rovat legfrissebb hírei