A Csíkszereda ellen panenkázót kirúgták


A magyar NB1-ben szereplő Kisvárda két román játékosától vált meg.

A Kisvárda Master Good labdarúgócsapata felbontotta két román légiósa szerződését, mivel Gheorghe Grozav és Iasmin Latovlievici engedély nélkül hazautazott.

„Szerdán engedély nélkül hazautaztak Romániába, amelynek a határai le vannak zárva. Ezzel nemcsak a szigorú belső szabályaink, hanem az előírásokkal szemben is vétettek, kockáztatva a csapattársaik és a hozzátartozóik egészségét is” – indokolta a klub honlapján a döntést Révész Attila sportigazgató.

A sportvezető hozzátette, ha visszajönnének a Magyarországétól fertőzöttebb területről, Romániából, akkor kéthetes karantén várna rájuk, de ebben a helyzetben, amikor nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságra, az ő tettük elítélendő, így az ezzel járó esetleges kockázatokat nem vállalhatják.

„Mindez súlyos szerződésszegésnek bizonyul, amit nem tudunk tolerálni. Ebben a helyzetben nem tehetünk különbséget játékos és játékos között. A korábbiakban bármennyit is segített nekünk Gheorghe Grozav, ez a tette megengedhetetlen és megbocsáthatatlan. A játékos érdemeit nem vitatjuk el, köszönjük neki az eddigieket. Iasmin Latovlevici pedig nem jutott el odáig, hogy lehetőséghez jusson” – tette hozzá Révész.

Román sajtóinformációk szerint Latovlevici a Kolozsvári CFR-hez tart, míg a botrányhős Grozavról nincs információ.

Utóbbi karrakterét remekül jellemzi a 2018/2019-es Román Kupa nyolcaddöntő mérkőzése (2018. november 2.), amelyet az FK Csíkszereda és a Bukaresti Dinamo játszott Csíkszeredában. A büntetőthrillerrel véget ért mérkőzésen a székely csapat jutott tovább. A rendes játékidőben 2–2 volt az állás, majd a hosszabbítás újabb 1-1 gólt hozott, míg végül a büntetőpárbajban az FK nyert 6–5 arányban.
A büntetőlövéseknél 3–3-as állásnál az ötödik körben Grozav akár tovább is lőhette volna csapatát a negyeddöntőbe, de megalázó panenkázása nem sikerült. Ez végül sokba került a Dinamónak.

Fortó: mti.hu

A rovat legfrissebb hírei