Kisvárdai vírushelyzet – gyulafehérvári szemmel


Az erdélyi kapus sem élvezi a bezártságot, de nem szökött el.

Kevés magyarországi labdarúgó klub neve szerepelt többször a román sportsajtóban az elmúlt másfél-két évben, mint a Kisvárdáé. Elsősorban Gheorghe Grozav miatt. Előbb azért, mert az eltékozolt tehetségnek tartott támadót az NB I-ből is behívták a román válogatottba. Legutóbb pedig azért, mert a gyulafehérvári szélső másik egykori román válogatott, Iasmin Latovlevici társaságában a minap fogta a klubtól kapott autót és lelépett. A vesztegzár elől….

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) a még így szép számú kisvárdai román különítmény egyik tagját, Mihai Minca kapust szólaltatta meg. A téma természetesen a koronavírus volt.

„Nehéz pillanatok ezek, mivel mindannyian be vagyunk zárva. Azt üzenem az otthoniaknak, hogy tartsák be a hatóságok által bevezetett megszorításokat, csak így szabadulhatunk meg minél hamarabb ettől a vírustól. A szociális hatása mindenütt ugyanaz a vírusnak és minden állam igyekszik a lehetőségeihez mérten segíteni a lakosságot”, fogalmazott a 25 éves hálóőr, aki pályafutása során megfordult többek között a Gyulafehérvár, a Brassó, a bukaresti Rapid és a Kolozsvári CFR csapataiban. Utóbbival bajnoki címet és Román Kupát, előbbivel Román Kupát nyert.

A korábbi utánpótlás-válogatott kitért arra is, milyen a hangulat jelenleg Kisvárdán. „Ebben a bonyolult helyzetben a lakosság tiszteletben tartja a hatóságok szigorú intézkedéseit. Egyre kevesebb embert látni az utcákon, akik pedig elhagyják otthonaikat, azok maszkot és kesztyűket viselnek”.

A 2018 óta Kisvárdán védő Minca kiemelte, hogy Magyarországon abban az időintervallumban, amikor az idősebbek intézhetik bevásárlásaikat (09.00-12.00 óra között), másokat nem is szolgálnak ki a boltokban. „A hatóságok ellenőrzése vérre megy, nem csak a dokumentumokat ellenőrzik, hanem azt is, hogy mennyi a távolság az illető otthona és az üzlet között”, magyarázza.

Az eddig 9 NB I-es meccsen védő Minca elárulta, a klub arra kérte játékosait, maradjanak a közelben, amíg a március 14-én leállított bajnokság újra nem indul. Addig egyéni edzésterv szerint készülnek otthon.

„Egyértelmű, hogy mindannyian arra várunk, hogy minél hamarabb elkezdhessünk játszani. Ezekben a pillanatokban azonban mindannyiunk egészsége a legfontosabb. Ha ezen szerencsésen túljutunk, akkor ismét részünk lesz fociban is”, fogalmazott a 35 éves labdarúgó.

fotó: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei