Tervezni is nehéz


Más években még kőkemény csaták zajlottak ilyenkor a jégen, most pedig az is kérdés, hogy mi lesz a következő idénnyel.

 Az április-május az-az időszak a jégkorongban, amikor befejeződnek, vagy épp a végéhez érkeznek a különböző bajnoki kiírások. Ezzel egy időben pedig elkezdődnek a tervezések, ami a soron következő idényt illeti.

Nem volt ez máshogy a magyar bázisú Erste Ligában sem. Csakhogy azóta az élet átírta a forgatókönyveket. Az Erste Ligát idő nap előtt félbe kellett szakítani, hogy végül a liga vezetősége a Ferencváros-Telekomot és a Csíkszeredai Sportklubot hozza ki győztesnek, míg az Újpestet és a Gyergyói HK-t bronzérmesnek.
 
A tervezés fázisa pedig elég nehéz, a soron következő idényre, bár a Debreceni DEAC és a Fehérvári Titánok csapatánál már új szerződéseket kötnek, de a Ferencváros szakvezetője szerint sok a kérdőjel a jégkorong Erste Liga következő idényével kapcsolatban és nagyon óvatosan fogalmazott a klub honlapjának adott interjúban.
 
Ezek alapján a Fradinál szeretnék megtartani a keret 80-90 százalékát, ám Fodor véleménye szerint sok a kérdőjel a ligával kapcsolatban is.
 
„Nem tudunk mást tenni, olyan távra tervezünk előre, amilyenre a mostani lehetőségek szerint tudunk, és azok szerint a feltételek szerint, amelyek jelenleg fennállnak körülöttünk. Nem titok, hogy rengeteg a kérdőjel a ligával kapcsolatban is, és még abban sem lehetünk biztosak, milyen csapatok és milyen feltételrendszerek között tudnak majd versenyezni, ha újra visszatér az élet a normál kerékvágásba.” – fogalmazott Fodor, majd hozzátette „Mi is itt a Ferencvárosnál, és a liga, valamint a szövetség képviselői is arra törekszenek, hogy minél hamarabb újraindulhasson a hokiélet, és folytatódjon a liga és a magyar klubjégkorong azon fejlődése, amit az elmúlt néhány évben tapasztalhattunk. Még akkor is, ha ez most minden korábbinál nehezebb feladat. Fő a pozitív légkör, ezt próbáljuk fenntartani a liga körül is.”
 
Fotó: fradi.hu
 

A rovat legfrissebb hírei