Online edzenek a partiumi kis judokák


A koronavírus okozta világjárvány zárolta a romániai sport tevékenységet is - de nem a gyerekek felkészülését.

A koronavírus okozta világjárvány zárolta a romániai sport tevékenységet is. Ennek ellenére a Szatmárnémeti Városi Sportklub kis judokái folytatták edzéseiket, méghozzá az internet segítségével .

A közösségi oldalak, a Facebook Messenger vagy a Watsapp biztosította lehetőségekkel élve egyéni, míg a Zoom applikáció segítségével csoportos edzéseket tartanak a szakemberek. A modern távközlési és technikai eszközök gyakorlati alkalmazásában sokat segített a csíkszeredai Albu Botonddal, valamint a németországi TSV Abensbergi klub szakemberével, Michael Reinholdssal megejtett tapasztalatcserék, árulta el Gergely attila edző.

A Jigoro Kano által kiépített cselgáncs edzésmódszertan az árnyékolásból végrehajtott technikák, az úgynevezett tandoku renshun keresztül lehetséges. Tatami hiányában a gyerektrambulin kiválóan alkalmas az esetleges dobástechnikák gyakorlására. Ugyancsak otthoni segédeszközökkel gyakorolhatóak a befordulási technikák (uchi komi).

Az otthoni bezártság unalmától befásult VSK-s gyerekek - Haosi Anna, Balog Alex, Jeromos Álmos, ifj Csehi Árpád, Kevin Grebúr, Dragoş Pascu, Lăpteanu Tudor- Gergely Attila edző irányításával lelkesen gyakorolnak és képzik magukat a jövőbeni a válság elmúltával újrainduló hazai és nemzetközi versenyek reményében.

A rovat legfrissebb hírei