Dakar után maradt az udvar – ott röpköd a legenda


Hiába nem kerül kapcsolatba senkivel, így sem edzhet a sokszoros bajnok.

Normális esetben a magyar és román enduro bajnokság eddigi futamairól kellene most beszélgetnünk Gyenes Emánuellel. Vagy arról, miként készül fel a motoros sportág idei csúcseseményeire. Csakhogy a jelenlegi helyzet a legkevésbé sem nevezhető normálisnak! Így hát az egyetlen aktuális téma az, miként lehet körözgetni egy Dakart megjárt motorral az udvaron.

„A magyar enduro bajnokságból már két futamot halasztottak el. Ezek egyike amúgy Szlovákiában lett volna megszervezve. De elmaradtak a román bajnokság futamai is. A legrosszabb viszont az egészben az, hogy senki nem tudja, meddig tart még ez az állapot”, fogalmaz megkeresésünkre Gyenes Emánuel.

A szatmári motoros idén tizedszer vett részt a Dakar-ralin, ezzel a szervezőktől ki is érdemelte a versenysorozat legendája titulust. A Dakar Malle Moto kategóriájában győztes versenyzőnek az év többi részében is komoly tervei voltak: a Red Bull Romaniacs mellett el akart indulni a Six Days-en is. Ehelyett..

„A Six Days helyszíne Lombardia lett volna augusztusban. Csakhogy Lombardia a koronavírus egyik legfőbb európai gócpontja, így már bejelentették: a versenyt jövő évre halasztották. A Red Bull Romaniacs júliusban lett volna, ám a szervezők várhatóan jövő héten jelentik be, hogy őszre halasztják”, mondja csalódottan Mani.

A motorozás olyan jellegű egyéni sport, amely során a versenyző nem feltétlenül kerül kapcsolatba másokkal. Így Mani csak felpattan KTM-je nyergébe és irány az erdő-mező. Gondoljuk mi, laikusok.

„Csakhogy a szükségállapotról szóló előírások egyértelműen leszögezik: sportolni kizárólag a lakóhely közvetlen közelében szabad. Így hát marad a garázs udvara”, mondja lehangoltan Gyenes.

Aki látványos videót is készített arról, miként röpköd az udvaron. Jobb híján...

Security Check Required

(null)

A rovat legfrissebb hírei