Már a következő szezont tervezik Zilahon


Azt is elmondták, mennyit hajlandóak fizetni a játékosoknak.

Noha még azt sem tudni, mi lesz az idei szezonnal, már a következő idényre készül a Zilahi HC női kézilabdacsapata. Gheorghe Tadici edző a várható igazolások kapcsán elmondta: egy játékost már leszerződtettek, rajta kívül pedig további két erősítésre fáj a foguk.

Kilenc győzelemmel és 8 vereséggel a román élvonalbeli bajnokság, a Liga Florilor (azaz a Virágok Ligája) 9. helyén tartózkodott a Zilah együttese, amikor a koronavírus-járvány terjedése miatt a hazai szakszövetség felfüggesztette a bajnokságot. Hogy mikor tudják folytatni, lesz-e egyáltalán folytatás, azt jelenleg senki sem tudja. Mindenesetre a HC vezetői már a következő idényre terveznek.

Tadici mester a sportulsalajean.ro portálnak elárulta, a tavalyi hektikus nyár után idén kevesebb keretmozgással tervez. Egy évvel ezelőtt ugyanis öt tapasztalt játékos hagyta el a gárdát és hatan érkeztek. Utóbbiak közül Dana Abed-Kader máris távozik, de nem Zilahon képzeli el a jövőjét Cristiana Nica sem. Visszatér viszont szülése után Paula Teodorescu. Rajta kívül legtöbb két újabb igazolást szeretne még megejteni Tadici. Természetesen, tehetséges, fejlődőképes romániai játékosokat, követve a klub utóbbi években megszabott politikáját.

Tadici azt is elárulta, senki se számítson havi 2000 euró (720.000 forint) körüli fizetésekre, ennyit nem tud és nem is hajlandó fizetni a Zilahi HC.

 fotók: facebook.com/pg/HCZalau

A rovat legfrissebb hírei