Szőcs Bernadette nem tudja, hány versenyszámban vehet részt az olimpián…


A Szőcs-testvérpár szüleikért, nagyszüleikért aggódik.

Minden bizonnyal a nemzetközi asztalitenisz-mezőny egyik legeredményesebb, legismertebb testvérpárját alkotja Szőcs Bernadette és Szőcs Hunor. Bernadette sokszoros román bajnokként a román válogatottal kétszeres Európa-bajnok, rendszeres résztvevője a Top16-versenyeknek, de nem hiányzik a rangos nemzetközi versenyekről a szintén válogatott Hunor sem.

A marosvásárhelyi testvérpár a DigiSport tévécsatornának adott interjúban beszéltek mindennapjaikról a koronavírus sújtotta időkben. „Nem könnyű helyzet! Hiányzik a terem, az edzés”, fogalmazott Bernadette. „A garázsban felállítottunk egy asztalt, ott heti ötször edzünk. Ezen kívül fizikai edzéseket is végzünk minden nap”, beszélt mindennapjairól a világranglista 26. helyezettje. „Nem félek a megbetegedéstől, mivel nem teszem ki a lábam a házból”, teszi hozzá.

Húgát kiegészítve Hunor elárulta, a házuk közelében található erdőben szoktak kocogni, ezzel egészítve ki az otthoni edzéstervet. „Mindezt nem lehet összehasonlítani az edzőteremben végzett munkával. Ezekkel a gyakorlatokkal biztosan nem tudunk fejlődni, ám legalább nem a nulláról kell kezdjük, amikor végre ismét munkába állhatunk”, magyarázza.

„Magunk miatt nem aggódunk, de szüleink, nagyszüleink, az idősek miatt viszont igen! Ezért betartjuk a hatóság előírásait”, teszi hozzá.

A két kiváló sportoló nem csak vesztegzár miatt él bizonytalan időket, hanem a vírus miatt 2021-re halasztott olimpia kapcsán is. Bernadette ugyan már kvalifikálta magát az ötkarikás játékokra a román válogatott tagjaként, valamint egyéniben is, ám elvileg három számban is indulhat majd Tokióban. „A világranglista jelenlegi állása szerint vegyes párosban, Ovidiu Ionescuval is részt vehetek az olimpián. Ez június elsején dőlt volna el. A versenyek elhalasztásával viszont jelenleg nincs ember, aki tudná most erre a választ”, mondja Bernadette.

Hunor esetében olyan szempontból egyszerűbb a helyzet, hogy a román férfi válogatott elbukott a selejtezőben. Egyéniben viszont reménykedhet, a kvalifikációs torna áprilisban lett volna Moszkvában. „Valószínűleg jövő nyárig lesznek majd új versenyek, amelyek döntenek a kvótákról”, tartja magában a lelket.

Ezekben a zaklatott időkben Szőcsék meglehetősen aktívak lettek a világhálón, ezzel a rövid videóval megtoldott bejegyzésben kívántak kellemes húsvéti ünnepeket követőiknek - szóban csak románul, írásban viszont magyarul is.

 

Security Check Required

(null)

A rovat legfrissebb hírei