Nyolcadik lett a román U20-as női válogatott az Eb-n


A három kovásznai leányzóval megerősített válogatott hat meccséből csak egyet nyert meg.

Csak a házigazda Koszovót sikerült legyőznie Romániának és így a 8. helyen zárta a Pristinában vasárnap véget ért B divíziós U20-as női kosárlabda Európa-bajnokságot. Orbán Nikolett, Kovács Renáta és Biszak Boglárka személyében három kovásznai lány is a keret tagja volt.

A 12 csapatos kontinenstornán Románia a C csoportba kapott besorolást Törökország és Koszovó mellett. Előző ellen kezdte a küzdelmet és rögtön ki is kapott 80-69-ra, majd a csoport második meccsén 100-47-re leiskolázta a házigazdákat, ezzel másodikként jutva be a középdöntő-csoportba.

Itt Románia előbb 91-45-re maradt alul a későbbi döntős Finnország ellen, majd a legjobb teljesítményét nyújtva 82-73-ra megszorongatta a későbbi győztes Bulgáriát.

Utolsó helyről indulva az 5-8. helyekért szállt harcba Románia, de mind Horvátország (72-69), mind pedig Törökország ellen (86-56) ellen alulmaradt, így végül a 8. helyen zárta a tornát.

Orbán Nikolett (fotó), a Sepsi játékosa, a csapat egyik legjobbjaként mind a hat mérkőzésen pályára léphetett, nála jobb dobóátlaga (46,8%) csak egy játékosnak volt a csapatból és 66 pontjánál is csak ketten dobtak többet. Összesen 160 percet töltött a pályán – ezen a téren is harmadik.

Minden mérkőzésen lehetőséget kapott a Sepsi másik erőssége, Kovács Renáta (fotó, lent) is, 104 perc alatt 23 pontot szerzett, dobóátlaga 32,3% volt. Biszak Boglárka (Kézdivásárhelyi KSE) egyedül Koszovó ellen kapott 17 percnyi játékidőt, pontot nem sikerült szereznie.

A tornát végül Bulgária nyerte, 80-75-re legyőzve Finnországot. A harmadik helyen Írország végzett.

fotók: http://www.fiba.basketball/europe/u20bwomen/2019

A rovat legfrissebb hírei