Az EHF véget vetett a tordaiak európai menetelésének


A nemzetközi szövetség döntése minden, csak nem demokratikus.

Nem juthat be 2017 és 2018 után harmadszor is a férfi kézilabda Challenge Kupa döntőjébe a Potaissa Torda csapata, miután az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) a koronavírus-járvány miatt lezárta a 2019-2020-as európai kupaszezont. Pontosabban annak egy részét.

Az EHF vezetősége ugyanis törölte a férfi és női EHF- és a Challenge kupa még hátralévő szakaszát, egyedül a Bajnokok Ligáját folytatják. A nem túl demokratikus döntést azzal tetőzték, hogy a BL-ben sem játsszák le a negyeddöntőket: a Final Fourban a férfiaknál a német Kiel, a francia PSG, a spanyol Barcelona és a Telekom Veszprém vehet részt, mivel ők végeztek az A és B főcsoport első két helyén. A nőknél a francia Metz Handball és a Brest, a dán Esbjerg, valamint a Györi Audi ETO küzdhet meg a trófeáért.

A jelek szerint a szövetségnél az „egyebek” kategóriába tartozó EHF- és Challenge Kupa eltörlésének egyik vesztese a Potaissa Torda csapata. Az erdélyiek a lett Dobele és a svájci BSV Bern legyőzésével jutottak a negyeddöntőbe, ahol a görög AEK Athénnal csaptak volna össze március végén…

Emlékeztetőül: a Potaissa 2018-ben megnyerte a trófeát, 2017-ben pedig döntőt játszott a harmadik számú európai kupasorozatban.

fotó: facebook.com/potaissaturda

 

A rovat legfrissebb hírei