Utolsó órák! VIDEÓ-ban buzdítanak a Sportolók


Még nem késő aláírni, csatlakozz Te is!

Végéhez közelít a Székely Nemzeti Tanács a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezése.

A székelyek célja, hogy az EU valódi védelmet biztosítson az őshonos kisebbségek által lakott régióknak. A kezdeményezést katalán valamint baszk politikusok és közéleti személyiségek is támogatják.

A Székely Nemzeti Tanács azt akarja elérni, hogy az Európai Unió a nemzeti, nyelvi vagy kulturális kisebbségek fejlődését, életben maradását megfelelő költségvetési forrásokkal, jogszabályban is biztosítsa. Azt javasolják, hogy a gazdasági felzárkóztatásra szánt forrásokon belül jöjjön létre egy olyan elkülönített pénzalap, amelyet csak a nemzeti régiók tudnak igénybe venni.

Ahhoz, hogy a beadvánnyal érdemben foglalkozzon az Európai Unió, május 7-ig egymillió aláírásnak kell összegyűlnie. Már csak órák maradtak hátra, de nem lehetetlen elérnünk a közös célunkat, HA ÖSSZEFOGUNK.

KÖZÖS ÖSSZEFOGÁSSAL SIKERÜLHET! Ezt bizonyítják, az elmúlt hetek munkája, megosztásai, buzdításai, hiszen az elmúlt 10 napban a koronavírus okozta blokkolt helyzetben megakadt 350.000 összegyűlt aláírást közös társadalmi összefogással sikerült megdupláznunk, és már 710.000 felett jár az aláírók száma.

Számos politikus, művész, orvos, egyházi ember és közéleti személyiség mellett a sportvilág képviselői is megmozdultak: Bölöni László, Hosszú Katinka, Bartalis István, Kovács Kokó István, Roberto Parrondo csak pár név a hosszú listáról.

Az alábbi videóban a Sporthatároknélkül.hu oldala további székely származású sportolókat szólított meg, hogy buzdítsanak másokat is a közös ügy érdekében!A Sporthatároknélkül.hu, Erdélysport.hu és a Felvidéksport.hu oldalak nevében szerkesztőségünk is megkéri minden magyar érzelmű olvasóját, hogy szánjon pár percet erre a nemes ügyre, és az irdala.hu oldalon írja alá a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését.

A rovat legfrissebb hírei