Megvan, Gergelyfi, Vancsik és társaik mikor futhatnak neki az olimpiának


A FINA megnevezte az olimpiai selejtezőtornák új időpontjait.

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) megnevezte, mikor szervezik meg az idei évre tervezett, ám a koronavírus-járvány felbukkanása miatt elhalasztott olimpiai selejtezőtornákat.

Ezek szerint a férfiak február 21–28. között küzdhetnek meg azért, hogy részt vehessenek a szintén jövőre halasztott olimpián. Eredetileg idén május 21-29-én lett volna a torna Rotterdamban. A hollandiai város egyelőre nem jelezte vissza, hajlandó-e jövőre is felvállalni a házigazda szerepét, így a helyszín még kérdéses.

Romániának eredetileg nem sikerült kivívnia a jogot az olimpiai selejtezőtornán való részvételre, ám Argentína végül visszalépett, így a Gergelyfi Róbert (Szentes, fotó) és Vancsik Levente (Debrecen) fémjelezte csapat vette át a dél-amerikaiak helyét a B csoportban Horvátország, Hollandia, Oroszország, Németország és egy - egyelőre nem ismert – ázsiai csapat mellett.

A nők esetében viszont nem csak az új időpont, 2021. január 17-14., hanem a helyszín is ismert: az olaszországi Trieszt. Románia, amelynek színeiben a legutóbbi, Németország elleni vesztes Eb-selejtezőn Szeghalmi Krisztina, Bonca Xénia, Laboncz Nikolett és Tóth Johanna is medencében volt, nem lehet ott a tornán.

fotó: h2opolo.ro

A rovat legfrissebb hírei